Ανδρουλάκης: «Στόχος του ΠΑΣΟΚ δεν είναι να ξεπεράσει τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά να κερδίσει τη ΝΔ»

  19 November, 2023 ΑΡΘΡΑ
Ανδρουλάκης: «Στόχος του ΠΑΣΟΚ δεν είναι να ξεπεράσει τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά να κερδίσει τη ΝΔ»

Τους στόχους του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ για την επόμενη μέρα έθεσε ο Νίκος Ανδρουλάκης, στην ομιλία του στην Κεντρική Πολιτική Επιτροπή του κόμματος, μετά το κλίμα αισιοδοξίας που αποπνέουν για το κόμμα οι τελευταίες δημοσκοπήσεις.

«Το λέω ξεκάθαρα: Το ΠΑΣΟΚ που οραματίζομαι, το ΠΑΣΟΚ για το οποίο αγωνίζομαι, το ΠΑΣΟΚ όλων μας, δεν έχει στόχο απλά να προσπεράσει τον ΣΥΡΙΖΑ. Έχει στόχο να κερδίσει τη Νέα Δημοκρατία», είπε χαρακτηριστικά.

«Οι δημοσκοπήσεις είναι φωτογραφίες της στιγμής κι εμείς δεν μαζεύουμε άλμπουμ φωτογραφιών. Είμαστε εδώ για να νικήσουμε τη ΝΔ», πρόσθεσε.

«Η συντήρηση πρέπει να αποκτήσει αξιόμαχο αντίπαλο»
«Βήμα βήμα πετυχαίνουμε αυτό που φάνταζε ακατόρθωτο», υπογράμμισε, κάνοντας λόγο για νέο κύκλο. «Αυτό δείχνει η σταθερή ανοδική μας πορεία. Θα ξαναέχουμε τη δημοκρατική παράταξη πρωταγωνιστή των εξελίξεων στην πατρίδα μας. Έχουμε χρέος να αγωνιστούμε με όλες μας τις δυνάμεις για να έχει αξιόμαχο αντίπαλο η συντηρητική παράταξη» πρόσθεσε.

Απηύθυνε προσκλητήριο σε κάθε προοδευτικό πολίτη για συστράτευση ενώ ζήτησε από όλους στην παράταξη σκληρή δουλειά.

«Απευθύνομαι από αυτό το βήμα σε όλους τους πολίτες: Ελάτε να ενώσουμε τις δυνάμεις μας, τις αγωνίες μας, τις ελπίδες μας και δεσμεύομαι ότι θα είμαστε δίπλα σας καθημερινά. Απευθύνομαι σε εκείνους που θέλουμε η Ελλάδα να γίνει μια κανονική ευρωπαϊκή χώρα, που θα σέβεται τους θεσμούς και τις ανεξάρτητες αρχές, το κράτος δικαίου και τη δημοκρατία. Απευθύνομαι στους γονείς που βλέπουν τα παιδιά τους να πηγαίνουν σε σχολεία χωρίς καθηγητές και χωρίς υποδομές. Στους νέους που αγωνιούν για ένα καλύτερο μέλλον και αξιοπρεπείς μισθούς. Στους ιδιωτικούς και δημόσιους υπαλλήλους που σηκώνουν το βάρος της φορολογίας. Στους ελεύθερους επαγγελματίες που τους τσουβαλιάζουν όλους μαζί. Στους γονείς μας που πηγαίνουν σε νοσοκομεία τα οποία είναι αφημένα στη μοίρα τους. Που οι μεταρρυθμίσεις εκσυγχρονίζουν το κράτος, προωθούν την ανοδική κοινωνική κινητικότητα και μειώνουν τις ανισότητες», υπογράμμισε ο Νίκος Ανδρουλάκης.

«Η συντήρηση πρέπει να αποκτήσει αξιόμαχο αντίπαλο», τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, υπογραμμίζοντας ότι δεν επιθυμεί «εύκολες και ατελέσφορες συγκολλήσεις κορυφής αλλά τον δύσκολο, κοπιαστικό, στέρεο δρόμο των κοινωνικών συμμαχιών, με αρχές, αξίες και πολιτικές θέσεις. Η χώρα χρειάζεται ισχυρή αντιπολίτευση αλλά πάνω απ’ όλα ισχυρή κυβερνητική εναλλακτική πρόταση. Και εργαζόμαστε για αυτό καθημερινά μέσα και έξω από τη Βουλή».

«Οφείλουν εξηγήσεις στους πολίτες για την κατάρρευση του Εθνικού Συστήματος Υγείας και για το έγκλημα στα Τέμπη»
«Είμαστε δίπλα σε όλους όσους θέλουν ποιοτική δημοκρατία. Στεκόμαστε στο πλευρό των πιο αδύναμων Ελλήνων με λόγος συνέπειας και προόδου και όχι προσφέροντας λαϊκισμό» είπε, ασκώντας δριμεία κριτική στην κυβέρνηση για «την αύξηση των ανισοτήτων, τη συνεχιζόμενη μείωση πραγματικών εισοδηματιών, την ακρίβεια και τον πληθωρισμό στα τρόφιμα». «Δεν έχουμε κράτος που προστατεύει τον πολίτη αλλά κράτος τροχονόμο των επιχειρηματικών συμφερόντων», σημείωσε.

«Οφείλουν εξηγήσεις στους πολίτες για την κατάρρευση του Εθνικού Συστήματος Υγείας, για το έγκλημα στα Τέμπη, που αποτελεί την πιο χαρακτηριστική απεικόνιση της αποτυχίας της κυβέρνησης να εκπληρώσει το βασικότερο ίσως καθήκον του κράτους: την εγγύηση της ασφάλειας των πολιτών», τόνισε ο κ. Ανδρουλάκης.

Πρόσθεσε ότι η Νέα Δημοκρατία, για να συγκαλύψει για μια ακόμη φορά τις ευθύνες του υπουργού και των στελεχών της «κρύφτηκε» πίσω από τις αντιευρωπαϊκές ιδεοληψίες του ΚΚΕ κι αντί να διερευνηθούν οι ποινικές ευθύνες για παράβαση καθήκοντος και απιστία των κ.κ. Σπίρτζη και Καραμανλή, που βάσει της δικογραφίας του Ευρωπαίου Εισαγγελέα έχουν ευθύνη για τη μη υλοποίηση της τηλεδιοίκησης, θα καταλήξουμε να συζητάμε για την ιστορία των σιδηροδρόμων από το 1997».

«Δεσμευόμαστε από την κραυγή αγωνίας τους ‘να μην ξεχαστεί το έγκλημα των Τεμπών’, και γι’ αυτό παλεύουμε», πρόσθεσε, ενώ μίλησε ακόμα για επιτελικά φιάσκα στη Θεσσαλία, στο λιμάνι του Πειραιά, στη Νέα Φιλαδέλφεια, στη Ρόδο και τον Έβρο φέτος το καλοκαίρι με τις πυρκαγιές.

«Απαράδεκτη αδράνεια της κυβέρνησης στο ζήτημα της ακρίβειας»
Για την ακρίβεια, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ ανέφερε ειδικότερα πως η κυβέρνηση συνεχίζει να κερδοσκοπεί απέναντι στους πολίτες και μετά από 2,5 χρόνια απαράδεκτης αδράνειας και παντελούς έλλειψης πολιτικής βούλησης άρχισαν να επιβάλλονται πρόστιμα σε πολυεθνικές. Παρατήρησε ότι οι τράπεζες, συνεχίζουν τις καταχρηστικές προμήθειες και χρεώσεις για συναλλαγές, ενώ η αύξηση των επιτοκίων «πνίγει» νοικοκυριά και επιχειρήσεις. Στα δε βασικά είδη διατροφής και διαβίωσης, η χώρα μας είναι σημαντικά ακριβότερη από τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες, κατά 30- 50%. «Ούτε μπορούν ούτε θέλουν να προστατεύσουν το εισόδημα των πολιτών από τον πληθωρισμό της απληστίας», υποστήριξε ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ επανέλαβε τη θέση του κόμματός του για μείωση του ΦΠΑ στα βασικά αγαθά, την ενίσχυση του προσωπικού στη ΔΙ.Μ.Ε.Α. και την Επιτροπή Ανταγωνισμού για να είναι εντατικοί και συνεχείς οι έλεγχοι, και για χειραφέτηση του καταναλωτικού κινήματος μέσω της Ενιαίας Αρχής Καταναλωτών, για τη δημιουργία της οποίας το ΠΑΣΟΚ έχει καταθέσει ήδη πρόταση νόμου.

Γενικότερα για τη πορεία της οικονομίας, ο κ. Ανδρουλάκης δήλωσε ότι το ΠΑΣΟΚ δεν είχε ποτέ κρυφή ατζέντα, και χαρακτήρισε «άδικες» τις επιθέσεις που δέχθηκε για τις φορολογικές προτάσεις που κατέθεσε προεκλογικά, αποδίδοντας τις πρώτες σε σχεδιασμό προκειμένου να μην ψηφιστεί το ΠΑΣΟΚ, γιατί δήθεν φέρνει «φοροκαταιγίδα». «Δεν κλείσαμε ποτέ τα μάτια στο πρόβλημα της φοροδιαφυγής. Ο κ. Μητσοτάκης έκανε τον Πόντιο Πιλάτο τόσα χρόνια», πρόσθεσε.

 

  19 November, 2023 ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα