Ανδρουλάκης: Τι θα κάνω αν διαπραγματευθώ για συμμετοχή του ΠΑΣΟΚ σε κυβέρνηση συνεργασίας

  18 May, 2023 ΑΡΘΡΑ
Ανδρουλάκης: Τι θα κάνω αν διαπραγματευθώ για συμμετοχή του ΠΑΣΟΚ σε κυβέρνηση συνεργασίας

«Το ΠΑΣΟΚ θα πάρει πολύ μεγαλύτερο ποσοστό από αυτό που του δίνουν οι δημοσκοπήσεις», είπε ο Νίκος Ανδρουλάκης, σε μια διαφορετική συνέντευξη που παραχώρησε στο «Happy Day» στην Σταματίνα Τσιμτσιλή στην τηλεόραση του Alpha.

«Αγωνίζομαι για να γίνει το ΠΑΣΟΚ ισχυρό κόμμα γιατί ισχυρή κεντροαριστερά θα είναι ανάχωμα στην αλαζονεία, τον αυταρχισμό και το πελατειακό κράτος», είπε αρχικά στην συνέντευξη που παραχώρησε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Όπως τόνισε ο Νίκος Ανδρουλάκης, το πρώτο που θα κάνει, εάν τελικά διαπραγματευτεί για συμμετοχή του ΠΑΣΟΚ σε κυβέρνηση συνεργασίας είναι να συμφωνηθεί «όλοι οι διοικητές οργανισμών, πχ. ΟΣΕ, νοσοκομείων, να μην επιλέγονται από το Μέγαρο Μαξίμου, αλλά με ανοικτό διεθνή διαγωνισμό».

Για τις παρακολουθήσεις
«Ο κ. Μητσοτάκης ήρθε και τι είπε; Θα κάνει βιώσιμη ανάπτυξη με καλές θέσεις εργασίας, θα έχουμε υγιή δημοσιονομικά και σεβασμό στους θεσμούς. Και τι είδαμε; Ένα παρακράτος υποκλοπών, έχει εκτεθεί διεθνώς η χώρα με τα παιχνίδια της ΕΥΠ και του ανιψιού του. Σίγουρα γνώριζε για τις υποκλοπές. Διότι είχε προηγηθεί η ιστορία του κ. Κουκάκη. Δεν θα ρώτησε τους συνεργάτες του; Προκαλεί την νοημοσύνη του ελληνικού λαού ο τρόπος που χειρίζεται ο κ. Μητσοτάκης θέματα σοβαρά ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Φαίνεται ότι δεν έχει ενσυναίσθηση», ανέφερε αρχικά ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ μιλώντας στο Happy Day και την Σταματίνα Τσιμτσιλή. Ο Νίκος Ανδρουλάκης ανέφερε ότι τον παρακολούθησαν γιατί δεν ήθελαν να βγει πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, καθώς ήταν «κίνδυνος για την Δημοκρατία».

«Ξέρω γιατί με παρακολουθούσαν. Γιατί δεν ήθελαν να βγω πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. Δεν ήμουν κίνδυνος για τη Δημοκρατία, ήμουν για τη Νέα Δημοκρατία και αυτό δείχνει και την παρακμή του συστήματος εξουσίας. Είναι και αυτός ένας λόγος που δεν θέλω να συγκυβερνήσω, αλλά δεν είναι ο μόνος λόγος. Ένας άνθρωπος που λέει ότι ο Ανδρουλάκης έχει εμμονή μαζί μου, ποιος έχει εμμονή; Αυτός που παρακολουθούσε εμένα ή εγώ;» πρόσθεσε ο Νίκος Ανδρουλάκης.

«Προσπάθησαν να εξοντώσουν τη Χρονοπούλου»
Ο Νίκος Ανδρουλάκης ρωτήθηκε και για την υπόθεση Χρονοπούλου. Ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ μίλησε για «σχέδιο εξόντωσης» της υποψήφιας βουλευτού από τον ΣΥΡΙΖΑ. «Δεν σας κάνουν εντύπωση τα μειωμένα αντανακλαστικά στην περίπτωση Παππά και τα αυξημένα στην περίπτωση του κ. Γεωργούλη; Η δικαιοσύνη είναι α λα καρτ; Όταν αθωώνει τον έναν συνεργάτη είναι καλή, αλλά στην άλλη περίπτωση είναι κακή Δικαιοσύνη…».

«Καλέστε εδώ την κ. Χρονοπούλου να σας πει ποια είναι η ψυχολογία της. Το μόνο που έχω να πω είναι πως είναι αδιανόητο εδώ και τρία χρόνια οι βελγικές Αρχές να διερευνούν μια καταγγελία και εν τέλει να καταλήγουν στην άρση ασυλίας του προσώπου αυτού. Δεν ήξερε κανείς το όνομα της Ελένης Χρονοπούλου, ούτε η οικογένειά της και ξαφνικά μέσα σε 5 λεπτά να το μαθαίνετε όλοι εσείς και να ενημερώνετε και εμάς. Είναι ντροπή αυτό το πράγμα και είναι ντροπή για αυτούς που διέρρευσαν το όνομά της. Προσπάθησαν μέσω της κ. Χρονοπούλου να τρομοκρατήσουν άλλους ανθρώπους» επισήμανε ο Νίκος Ανδρουλάκης.

«Εγώ λέω κάθε γυναίκα, η οποία έχει υποστεί κάποια κακοποίηση, να ενθαρρύνεται και να προχωράει σε καταγγελία γιατί πρέπει να αντιμετωπίσουμε τα φαινόμενα βίας στην κοινωνία μας. Ένα παρακράτος το οποίο έχει στηθεί από τον ΣΥΡΙΖΑ προσπάθησε να εξοντώσει ηθικά την Ελένη Χρονοπούλου κι αυτό δείχνει ότι είναι δικαιωματιστές α λα κάρτ», ανέφερε. «Η Ελένη Χρονοπούλου είναι ένα πρόσωπο δυναμικό και κατά την άποψή μου σήκωσε ένα σταυρό του μαρτυρίου. Είναι ένα θετικό παράδειγμα για την κοινωνία μας», πρόσθεσε.

«Καθαρές αποφάσεις για Καϊλή»
Για την διαγραφή της Εύας Καϊλή από το ΠΑΣΟΚ και την προφυλάκιση της για το σκάνδαλο Qatargate ο Νίκος Ανδρουλάκης είπε: «Δεν συγκαλύπτω κανέναν, όποιος προσβάλει τον ελληνικό λαό πάει σπίτι του». «Σε μερικά λεπτά πήρα καθαρές αποφάσεις. Έπραξε το ίδιο ο κ., Τσίπρας με τον στενό του συνεργάτη; Η κ. Καϊλή δεν ήταν ο Παππάς του κ. Τσίπρα ούτε ο Δημητριάδης του Μητσοτάκη. Έδειξα στον ελληνικό λαό ότι επειδή δεν με κρατάει κανένας η κ. Καϊλή σε λίγα λεπτά έγινε παρελθόν για το ΠΑΣΟΚ» είπε και διερωτήθηκε «γιατί δεν κάνει ο κ. Τσίπρας το ίδιο για τον κ. Παππά; Γιατί ο κ. Δημητριάδης δεν είναι στη Δικαιοσύνη; Ο κ. Κοντολέων; Η κ. Βλάχου;» αναρωτήθηκε. «Πιστεύω η βελγική δικαιοσύνη θα κάνει καλά τη δουλειά της», κατέληξε.

Ο Ανδρουλάκης για τον 10χρονο γιο του
Σε άλλο σημείο της συνέντευξης ο κ. Ανδρουλάκης μίλησε για τον γιο του που έχει αποκτήσει με την πρώην σύζυγό του, τον 10χρονο Μαρίνο, με τον οποίο προσπαθεί να περάσει όσο περισσότερο χρόνο μπορεί. «Προσπαθούμε να περνάμε χρόνο, όσο χρόνο έχουμε. Προτεραιότητα είναι το παιδί. Δυστυχώς, οι ρυθμοί μειώνουν τον χρόνο, προσπαθούμε τουλάχιστον να είναι γεμάτος», είπε.

«Τα παιδιά είναι μεγάλα σχολεία για τους γονείς. Εκτός ότι μας κάνουν να βλέπουμε με πιο αγνή ματιά τον κόσμο, νομίζω ότι όποιος έχει παιδιά φιλοσοφεί τα πράγματα μέσω αυτών», συνέχισε.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης είπε πως έπαιζε πινγκ-πονγκ και μπάσκετ με τον γιο του, αλλά τον τελευταίο χρόνο δεν μπορεί λόγω χειρουργείου στους χιαστούς. «Με ταλαιπωρεί ακόμη, γιατί θέλει πολλή προσπάθεια στην αποκατάσταση και είναι δύσκολο τώρα με τις εκλογές και όλα αυτά», είπε. Υπενθυμίζεται ότι ο Νίκος Ανδρουλάκης είχε τραυματιστεί σοβαρά στο Ζάππειο παίζοντας μπάσκετ στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του ΠΑΣΟΚ για την 3η Σεπτέμβρη.


«Είχα ένα όνειρο, να παίζουμε μπάσκετ μαζί και τώρα αυτό μου το χάλασε», σημείωσε και πρόσθεσε με χιούμορ: «Δεν πειράζει, θα πίνουμε ποτά μαζί».

Οι «Απαράδεκτοι» και η πεζοπορία στις Αζόρες
Ο ίδιος χαρακτήρισε τον εαυτό του έναν «από τους χειρότερους πελάτες της ελληνικής τηλεόρασης», καθώς δεν έχει τηλεόραση στο σπίτι του εδώ και πολλά χρόνια: «Βλέπω μόνο από το ipad καμιά μπάλα, κανένα μπάσκετ, talk show που πρέπει να το δω. Η τελευταία σειρά που είχα δει ήταν οι Απαράδεκτοι».

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είπε πως του αρέσουν πολύ τα ταξίδια και με την πρώτη ευκαιρία αρχίζει τις εξορμήσεις. «Με παίρνουν συχνά οι φίλοι μου, με καλούν να βρεθούμε για ένα ποτό και τους απαντάω ''από εδώ που είμαι, δύσκολο''. Πηγαίνω μόνος μου τις περισσότερες φορές. Πριν γίνω πρόεδρος στο ΠΑΣΟΚ, είπα να κάνω ένα δώρο στον εαυτό μου και χωρίς να το πω σε κανέναν πήγα 4 ημέρες στις Αζόρες για πεζοπορία», τόνισε.


Ανδρουλάκης για την υπόθεση Γεωργούλη
Αναφερόμενος στην υπόθεση Γεωργούλη και την καταγγελία από την υποψήφια του ΠΑΣΟΚ, ο κ. Ανδρουλάκης είπε πως «είναι ντροπή γι’ αυτούς που διέρρευσαν το όνομά της».

Παράλληλα, εξαπέλυσε «πυρά» στον ΣΥΡΙΖΑ, κατηγορώντας πως προσπάθησε να εξοντώσει ηθικά την καταγγέλλουσα και πρόσθεσε: «Δε σας κάνουν εντύπωση να μειωμένα αντανακλαστικά στην περίπτωση Παππά και τα αυξημένα στην περίπτωση του κ. Γεωργούλη; Η δικαιοσύνη είναι α λα καρτ; Όταν αθωώνει τον έναν συνεργάτη είναι καλή, αλλά στην άλλη περίπτωση είναι κακή δικαιοσύνη»

 

  18 May, 2023 ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα