Ανοιχτά μαγαζιά και σούπερ μάρκετ σήμερα

  17 July, 2022 OIKONOMIAΑΡΘΡΑ
Ανοιχτά μαγαζιά και σούπερ μάρκετ σήμερα

Προαιρετικά

Ο Εμπορικός Σύλλογος της Αθήνας δίνει πάντοτε προτεινόμενο ωράριο λειτουργίας από τις 11:00 μέχρι τις 18:00. Τα εμπορικά κλείνουν στις 8.

Οι εκπτώσεις  ξεκίνησαν τη Δευτέρα 11 Ιουλίου και θα διαρκέσουν μέχρι τις 31 Αυγούστου 2022, με το πλαίσιο του ωραρίου λειτουργίας της Κυριακής (17/7) να καθορίζεται από 11.00 έως 20.00.

Ο Εμπορικός Σύλλογος Ηρακλείου ανακοινώνει πως: Με βάση τον Νόμο 4177/2013, τα καταστήματα μπορούν να ανοίξουν προαιρετικά την πρώτη Κυριακή κατά την έναρξη των εκπτώσεων, ήτοι στις 17 Ιουλίου 2022.

Οι εμπορικές επιχειρήσεις θα πρέπει να δείξουν ιδιαίτερη προσοχή:

Η αναγραφή διπλής τιμής, δηλαδή της παλαιάς και της νέας, μειωμένης τιμής όλων των ειδών που πωλούνται με έκπτωση είναι υποχρεωτική.

Επιτρέπεται, επίσης, η αναγραφή και η εμπορική επικοινωνία ποσοστού έκπτωσης.

Εφόσον παρέχεται μειωμένη τιμή σε περισσότερα από το 60% του συνόλου των πωλούμενων ειδών, η επίδειξη του παρεχόμενου ποσοστού έκπτωσης επιβάλλεται, οπότε θα πρέπει να αναγράφεται στην προθήκη του καταστήματος και σε οποιαδήποτε άλλη εμπορική επικοινωνία.

Στην περίπτωση που υπάρχουν διαφορετικά ποσοστά έκπτωσης ανά κατηγορίες προϊόντων, θα πρέπει να αναγράφεται το εύρος του παρεχόμενου ποσοστού («από …. % έως …. %»).

Σε κάθε άλλη περίπτωση θα αναγράφεται ότι οι εκπτώσεις αφορούν επιλεγμένα είδη, με αναφορά στο αντίστοιχο ποσοστό.

Οι καταστηματάρχες θα πρέπει, σε περίπτωση ελέγχου, να είναι σε θέση να αποδείξουν, ότι η παλαιά τιμή πώλησης που αναγράφεται στην πινακίδα, ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.

 

  17 July, 2022 OIKONOMIAΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα