Ανοιχτή αγκαλιά για τα παιδιά του πολέμου τα σχολεία της Κρήτης!

  14 March, 2022 ΑΡΘΡΑ
Ανοιχτή αγκαλιά για τα παιδιά του πολέμου τα σχολεία της Κρήτης!

Και το Τυμπάκι στις περιοχές που θα φιλοξενήσουν παιδιά στα σχολεία τους

Βίωσαν την φρίκη του πολέμου, τον κίνδυνο, τον αποχωρισμό από τον πατέρα τους και πλέον βιώνουν την ανασφάλεια για το άγνωστο.

Με ελάχιστα υπάρχοντα χιλιάδες παιδιά με τις μητέρες τους, εγκαταλείπουν την Ουκρανία και κατευθύνονται σε άλλες χώρες, προκειμένου να είναι ασφαλείς.

Πρόσφυγες από την μια στιγμή στην άλλη, άφησαν πίσω τις ζωές τους σε μια τόσο ευαίσθητη ηλικία και πλέον καλούνται να προσαρμοστούν σε ένα ξένο περιβάλλον.

Περισσότεροι από 1000 ανήλικοι έχουν περάσει τα σύνορα της Ελλάδας και κάποιοι από αυτούς βρίσκονται ή θα βρεθούν στην Κρήτη, η οποία καλείται να δείξει το φιλόξενο πρόσωπό της και να απαλύνει τον πόνο τους.

Τα σχολεία του Ηρακλείου θα ανοίξουν την αγκαλιά τους για αυτά τα παιδιά και σύμφωνα με τον διευθυντή πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης του νομού Μανώλη Μπελαδάκη, ο οποίος μίλησε στον ΣΚΑΪ Κρήτης 92,1 και την Μαρία Μπινιχάκη, ήδη έχουν δρομολογηθεί οι απαραίτητες διαδικασίες.

Στο Ηράκλειο βρίσκονται και θα βρεθούν -για την ώρα- παιδιά από την Ουκρανία, συγγενείς και φίλοι των οποίων ζουν εδώ και άνοιξαν τα σπίτια τους για να τους φιλοξενήσουν.

Σύμφωνα με τον κ. Μπελαδάκη Ουκρανοί μαθητές θα φοιτήσουν, σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία σε σχολεία και νηπιαγωγεία της Βαγιωνιάς, του Ηρακλείου, του Μοχού και του Τυμπακίου.

«Έχουμε λάβει μέριμνα ώστε να έχουμε μια πλήρη συμπερίληψη των παιδιών προσφύγων στα σχολεία», δήλωσε ο κ. Μπελαδάκης και συμπλήρωσε πως προκειμένου να καταστεί άμεση η ένταξη των παιδιών στο σχολικό περιβάλλον έχουν απλουστευτεί οι διαδικασίες εγγραφής τους, οι οποίες για 90 ημέρες μπορούν να γίνονται με ελλιπή δικαιολογητικά.

«Το σχολείο είναι άσυλο για οποιοδήποτε παιδί. Στην διάρκεια αυτή των 3 μηνών και ενώ τα παιδιά θα φοιτούν θα υπάρχει μέριμνα ώστε να συγκεντρώνονται τα απαραίτητα δικαιολογητικά», συμπλήρωσε.

Τα παιδιά προς το παρόν θα φοιτούν σε τμήματα ένταξης, όπου υπάρχει και η σχετική εμπειρία, μετά το πρόγραμμα με τα προσφυγόπουλα από την Συρία, ενώ και η Ουκρανική κοινότητα στο σύνολό της θα βοηθήσει για την ομαλή ένταξη των παιδιών στο Ελληνικό σχολείο.

Μάλιστα ο κ. Μπελαδάκης αποκάλυψε πως σε επικοινωνία του με τον Μητροπολίτη Καστελλίου Αρκαλοχωρίου και Βιάννου ο τελευταίος δήλωσε πως δύναται να διαθέσει την οικία Ψαράκη για την φιλοξενία έως και 12 παιδιών από την Ουκρανία.

Ακούστε εδώ

 

  14 March, 2022 ΑΡΘΡΑ