Ανοιχτή εκδήλωση για το Μητρικό Θηλασμό

  27 November, 2017 ΚΟΣΜΟΣΥΓΕΙΑ
Ανοιχτή εκδήλωση για το Μητρικό Θηλασμό

Την Τετάρτη στο Aquila Atlantis Hotel

Εκδήλωση με θέμα το Μητρικό Θηλασμό πραγματοποιείται την Τετάρτη 29 Νοεμβρίου και ώρες 19.00-21.00 στο Aquila Atlantis Hotel, στο πλαίσιο των μετεκπαιδευτικών μαθημάτων του "Μητέρα Κρήτης".

Το θέμα αυτό επιλέχθηκε γιατί, ενώ φαίνεται "οικείο" στους περισσότερους επαγγελματίες υγείας που ασχολούνται με τη μητέρα-παιδί, στην πραγματικότητα παρουσιάζει πολλές πλευρές που χρειάζονται περισσότερη κατανόηση και εμβάθυνση ενώ σε πολλά ερωτήματα των γυναικών που θηλάζουν υπάρχουν συχνά δυσκολίες στο να δοθούν ικανοποιητικές απαντήσεις. 

Τις διαπιστώσεις αυτές ενισχύουν δύο στοιχεία από τη βιβλιογραφία: α) το 20-30% των γυναικών που ξεκινούν να θηλάζουν εγκαταλείπουν την προσπάθεια αυτή τις 10 πρώτες ημέρες λόγω των δυσκολιών (και ενίοτε επιπλοκών) του θηλασμού β) ερωτήσεις σχετικά με το θηλασμό και τις συνοδές δυσκολίες αποτελούν τη συχνότερη αιτία επικοινωνίας με τον θεράποντα ιατρό μετά την έξοδο των λεχωίδων από το Μαιευτήριο, ενώ επιπλοκές του θηλασμού αποτελούν τη συνηθέστερη αιτία επίσκεψης της λεχωίδας στο ιατρείο ή στα ΤΕΠ τον 1ο μήνα μετά τον τοκετό.
 
Η εκδήλωση αυτή έχει στόχο να απαντήσει στο μέτρο του εφικτού πολλά από τα ερωτήματα αυτά. Απευθύνεται σε επαγγελματίες υγείας (Μαιευτήρες, Παιδιάτρους, μαίες & νοσηλεύτριες) αλλά και στις ίδιες τις θηλάζουσες μητέρες ή έγκυες που πρόκειται να θηλάσουν. 

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Μητρικός θηλασμός

Εκδήλωση ανοικτή στο κοινό

 

Προεδρείο: Μπαντουβά Χρυσούλα, Νταγιάννης Γιάννης, Σηφάκης Σταύρος

 

Μητρικός θηλασμός ή τροποποιημένο γάλα ?

Βασιλική Βαλάρη Παιδίατρος-Νεογνολόγος


Εκπαιδεύοντας τη νέα μητέρα

Μένια Καλαϊτζάκη Μαία, Διευθύνουσα Κλινικής Μητέρα Κρήτης

 

Συχνά προβλήματα κατά το θηλασμό & αντιμετώπιση

Μαρία Α. Χρηστάκη Παιδίατρος-Νεογνολόγος, Πιστοποιημένη Σύμβουλος Γαλουχίας (IBCLC)

 

Δείτε επίσης

Σχετικά άρθρα

  27 November, 2017 ΚΟΣΜΟΣΥΓΕΙΑ