«Ανοιχτό αν θα γίνουν οι προαγωγικές εξετάσεις»

skai.gr  12 April, 2020 ΑΡΘΡΑ
«Ανοιχτό αν θα γίνουν οι προαγωγικές εξετάσεις»

Το υπουργείο Παιδείας, επεξεργάζεται εναλλακτικές πoυ περιλαμβάνουν τον βαθμό του τετραμήνου και τα σχολικά τεστ.

Ανοιχτό το ενδεχόμενο να μη γίνουν οι προαγωγικές εξετάσεις στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, άφησε η υφυπουργός Παιδείας Σοφία Ζαχαράκη μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ και τους Μάιρα Μπάρμπα και Γιώργο Ευγενίδη.

Σύμφωνα με την υφυπουργό, εξετάζονται εναλλακτικές λύσεις όπως ο βαθμός τετραμήνου και τα σχολικά τεστ, ενώ οι καθηγητές έχουν τον τρόπο να διαγνώσουν την πρόοδο των μαθητών για τον καιρό που βρίσκονται στη φυσική τάξη.

Σε κάθε περίπτωση, η κ. Ζαχαράκη τόνισε ότι δεν έχουν ακόμη ληφθεί οριστικές αποφάσεις καθώς η κατάσταση είναι πρωτόγνωρη. Διαβεβαίωσε πάντως ότι η σχολική χρονιά δεν πρόκειται να χαθεί.

Σχετικά με το αν υπάρχει ένα χρονοδιάγραμμα επιστροφής των μαθητών στα σχολεία, η υφυπουργός τόνισε ότι θα προηγηθεί η επιστροφή των μαθητών της τρίτης λυκείου, αλλά αυτό είναι κάτι που θα εξαρτηθεί από τις οδηγίες των ειδικών. 

Η κ. Ζαχαράκη είπε ότι ειδικά οι μαθητές της Γ’ Λυκείου μπορούν να προσέλθουν στις πανελλαδικές εξετάσεις χωρίς άγχος καθώς έχει ανακοινωθεί η περικοπή της ύλης. Επανέλαβε ότι οι εξετάσεις θα γίνουν όσο πιο κοντά γίνεται στην αρχική ημερομηνία.

 

skai.gr  12 April, 2020 ΑΡΘΡΑ