Ανοίγει σήμερα η «αυλαία»  του Matala Beach Festival 2017! (Το πρόγραμμα της πρώτης ημέρας)

mesaralive.gr  16 June, 2017 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
Ανοίγει σήμερα η «αυλαία»  του Matala Beach Festival 2017! (Το πρόγραμμα της πρώτης ημέρας)

Έτοιμο να παρασύρει χιλιάδες επισκέπτες σε ένα μαγευτικό τριήμερο είναι το μεγαλύτερο μουσικό γεγονός του καλοκαιριού το Matala Beach Festival, το μεγαλύτερο πλέον μουσικό φεστιβάλ της Ευρώπης με δωρεάν είσοδο, που ξεκινά σήμερα στη θρυλική παραλία των Ματάλων, δίπλα στις περίφημες σπηλιές όπου κάποτε ζούσαν ξέγνοιαστα τα “παιδιά των λουλουδιών”.

Για τρεις ολόκληρες ημέρες δίπλα στη θάλασσα και κάτω από τον ήλιο και το φως του φεγγαριού, το κοινό θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει ένα ταξίδι πίσω στο χρόνο, να ζήσει ελεύθερα, να τραγουδήσει, να χορέψει και να γελάσει δυνατά!

2 Stages, 24 συγκροτήματα και πολλές δραστηριότητες από το πρωί μέχρι το αργά βράδυ, θα μετατρέψουν των οικισμό των Ματάλων σε ένα μεγάλο χωριό Γιορτής!

Κορυφαίοι καλλιτέχνες και δημοφιλή συγκροτήματα της εγχώριας αλλά και της ξένης μουσικής σκηνής θα ανέβουν στην κεντρική σκηνή (Cave Stage) των Ματάλων, με στόχο να δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό για τους φίλους του θεσμού. Ελένη Βιτάλη, Νίκος Ζιώγαλας, Locomondo, Magic De Spell, Δημήτρης Πουλικάκος, Tonis Sfinos, Λεωνίδας Μπαλάφας, My Excuse και Shantel είναι μερικοί από τους καλλιτέχνες που συμμετέχουν φέτος στο line up, ενώ στην πλατεία του χωριού θα βρίσκεται παράλληλα ένα μικρότερο stage (Square Stage) για όσους επιθυμούν να χαλαρώσουν και να κάνουν τη βόλτα τους στα χρωματιστά σοκάκια του χωριού τα οποία έχουν ήδη μετατραπεί σε έναν μεγάλο καμβά, αφού την Κυριακή 11 Ιουνίου πραγματοποιήθηκε το καθιερωμένο Matala Street Painting.

Εργαστήρια body & face painting, ζογκλερικής και πυλού, show με φωτιές, ομαδικά προγράμματα yoga, ακροβατικά και πολλά ακόμη παιχνίδια θα χαρίσουν στιγμές χαράς και διασκέδασης σε μικρούς και μεγάλους.

Αξίζει να σημειωθεί πως εντυπωσιακό θα είναι και το τελετουργικό έναρξης του φεστιβάλ το οποίο θα πραγματοποιηθεί σήμερα  Παρασκευή 16 Ιουνίου και ώρα 21:30, με τους διοργανωτές να ετοιμάζουν ένα μήνυμα ειρήνης και ενότητας προς όλον τον κόσμο, με το κοινό να συμμετέχει ενεργά και είναι μέρος αυτού!

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΦΕΣΤΙΒΑΛ (CAVE STAGE)

Παρασκευή 16 Ιουνίου 2017 – 1η Μέρα “MATALA BEACH FESTIVAL”

  • Alone Together: Το σήμα έναρξης για το φεστιβάλ θα δοθεί στις 5 το απόγευμα όπου στη σκηνή των Ματάλων θα ανέβει το μουσικό συγκρότημα “Alone Together”   το οποίο θα ερμηνεύσει αξέχαστα τραγούδια μεγάλων καλλιτεχνών όπως Jimi Hendrix, Ten Years After, Cream & ZZ Top, συνεπαίρνοντας το κοινό στην εποχή των ‘60s και ‘70s.
  • Ex girlfriend's perfume: Ένα συγκρότημα που έχει στο ενεργητικό του πολλές εμπειρίες με σπουδαιότερη το opening act για την εμφάνιση του Robbie Williams θα ανέβει στη σκηνή των Ματάλων. Reggae, swing, groovy με στοιχεία funky αλλά και ατμοσφαιρικά κομμάτια θα μαγέψουν τους φίλους του θεσμού.
  • Vamos Ensemble: Ένα σύνολο ερασιτεχνών και επαγγελματιών μουσικών με ένα τεράστιο ρεπερτόριο που συνδυάζει μουσικές από όλο τον κόσμο και με ιδιαίτερες ενορχηστρώσεις έρχεται στα Μάταλα. Το ετερόκλητο ρεπερτόριο της Ιωάννας Φόρτη σε συνδυασμό με τραγούδια από την προσωπική της καλλιτεχνική πορεία και όλα αυτά σε ήχους από τους VamosEnsemble θα χαρίσουν στο κοινό ένα ξεχωριστό θέαμα.
  • Magic De Spell & Δημήτρης Πουλικάκος:  Με τραγούδια που αποτελούν σήμα κατατεθέν της μπάντας από την ελληνόφωνη περίοδο έως και σήμερα θα μπορούσαμε να τους χαρακτηρίσουμε μοναδικούς στο είδος τους. Διασκευές σε τραγούδια κορυφαίων Ελλήνων προσωπικοτήτων όπως ο  “μαθητής” του Ζαμπέτα, το “Βιετνάμ γιε γιε” του Διονύση Σαββόπουλου και πολλά άλλα θα προσφέρουν ένα φαντασμαγορικό θέαμα.
  • Locomondo: Ένα από το πιο αγαπητά συγκροτήματα στην εγχώρια μουσική σκηνή έρχεται στα Μάταλα. Με εμπειρία χρόνων και παλιοί γνώριμοι της θρυλικής παραλίας, οι Locomondo γνωρίζουν πως θα ανεβάσουν τη διάθεση σας στα ύψη προσφέροντας ένα φαντασμαγορικό θέαμα με μελωδίες από reggae, ska και latin συνοδευόμενες από ελληνικούς στίχους σε ένα ξεφάντωμα μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες.

 

mesaralive.gr  16 June, 2017 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ