Άνοιξε τις πύλες του το Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο

cretalive.gr  27 June, 2019 ΑΡΘΡΑ
Άνοιξε τις πύλες του το Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο

Επίσημη "πρώτη" του Μεσογειακού Πανεπιστημίου!

Τις πόρτες του άνοιξε την Τετάρτη το Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο στο Ηράκλειο, για να υποδεχθεί την κοινωνία της Κρήτης και ειδικά τους μαθητές λυκείου του νησιού.

Στόχος της εκδήλωσης ήταν να γνωρίσουν οι μαθητές τα 11 Ακαδημαϊκά Τμήματα του νεότερου Ελληνικού Πανεπιστημίου, τα αντικείμενα που αυτά θεραπεύουν, τις προοπτικές για επαγγελματική αποκατάσταση των αποφοίτων και φυσικά τις δυνατότητες που παρέχονται για τη συνέχιση των σπουδών τους.

Κεντρικό σημείο αναφοράς είναι το κτήριο της Σχολής Επιστημών Υγεία

Στο περιστύλιο της Σχολής, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρουν πληροφορίες για κάθε ένα από τα 11 ακαδημαϊκά Τμήματα τα οποία ήδη βρίσκονται στο μηχανογραφικό δελτίο και τα οποία θα υποδεχθούν συνολικά περισσότερους από 2.000 φοιτητές τον Σεπτέμβριο.

Θα μπορούν παράλληλα να συζητήσουν με μέλη ΔΕΠ του κάθε Τμήματος, να παρακολουθήσουν ενημερωτικές παρουσιάσεις και φυσικά να πάρουν μαζί τους σχετικό έντυπο ενημερωτικό υλικό.

Ο κ. Νίκος Κατσαράκης, Πρύτανης του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου σημείωσε ότι:

"Σήμερα είναι μια ημέρα γνωριμίας του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου με την κρητική κοινωνία, με τους μαθητές, τους υποψήφιους φοιτητές. Ανοίγουμε τις πύλες μας για να παρουσιάσουμε τα 11 πανεπιστημιακά τμήματα του Ελληνικού Μεσογειακου Πανεπιστημίου στους υποψήφιους φοιτητές. Ελπίζουμε να καταφέρουμε να πείσουμε τους απόφοιτους του Λυκείου ότι αξίζει να συνεχίσουν τις σπουδές τους στο Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο, το 24ο Πανεπιστήμιο της χώρας, το νεότερο της χώρας που από τον Σεπτέμβρη του 2019 με πολλή αισιοδοξία, με πολύ δυναμισμό θα ξεκινήσει αυτή τη νέα του πορεία. Το Μεσογειακό Πανεπιστήμιο αποτελείται από 11 τμήματα, από άκρη σε άκρη της Κρήτης, από τα Χανιά ως τη Σητεία, σε επιστήμονες που αφορούν τους μηχανικούς, τους επιστήμονες Υγείας, τους γεωπόνους, επιστήμες οικονομίας και διοίκησης, καθώς και επιστήμες μουσικής και οπτικοακουστικών τεχνολογιών. Καλούμε λοιπόν τους γονείς να μας εμπιστευτούν τα παιδιά τους, τους νέους φοιτητές να επιλέξουν το Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο για να ξεκινήσουν τη φοιτητική τους ζωή"

Ο κ. Μανώλης Δρακάκης, αντιπρύτανης ακαδημαϊκών υποθέσεων και φοιτητικής μέριμνας του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου ανέφερε ότι:

" Τα 11 αυτά τμήματα λειτουργούσαν και στο παρελθόν με άλλα προγράμματα σπουδών στο πρώην ΤΕΙ Κρήτης και αποτελούν την μετεξέλιξη αυτών των τμημάτων που ήταν κι αυτά πολύ πετυχημένα, με επαγγελματικά δικαιώματα και με απόφοιτους που ήταν αποδεκτοί στην αγορά εργασίας"

 

cretalive.gr  27 June, 2019 ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα