Άνοιξη στη...σκιά του κορωνοϊού

mesaralive.gr  18 March, 2020 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ
Άνοιξη στη...σκιά του κορωνοϊού

Το γκρίζο της εικόνας αντικατοπτρίζει τη διάθεση μας τις τελευταίες μέρες και κάνει τα πλούσια ανοιξιάτικα χρώματα να μοιάζουν με...οφθαλμαπάτη

Η άνοιξη έρχεται και βάζει τα πράγματα στη σωτή τους διάσταση. Με έναν τρόπο μαγικό κάνει την καθημερινότητα πιο λαμπερή,Η εργασιακή ρουτίνα γίνεται πιο πιο ευχάριστη,ο κορεσμός των νεαρών μαθητών μετατρέπεται σε ενθουσιασμό και ανυπομονησία με φόντο το καλοκαίρι.Η λαχτάρα για συντροφία μας βγάζει απο τα αδιέξοδα της μοναξιάς δίνοντας χρώμα στην ξεθωρισσμένη ομορφιά μας.Εσωτερική κι εξωτερική.

Φέτος η ανοιξη είναι διαφορετική...

Όλα είναι εκεί, όλα στην ατμόσφαιρα.Χρώματα,αρώματα,συναισθήματα που ξαφνικά μοιάζουν ξενα και μακρινά.Σαν ένα όνειρο που η μαγεία του χάνεται πίσω απο λαστιχένια γάντια και μάσκες που τείνουν να εξελιχθούν σε  τάση  ,πίσω απο την ανασφάλεια και τον πανικό που εδραιώνονται και γίνονται συνήθεια.

Βίωνουμε μια περίοδο που όλα μοιάζουν ίδια με το μοτιβό είναι επαναλαμβανόμενο:'Αδειοι δρόμοι που μοιάζουν ατελείωτοι,κλειστές πόρτες και κατεβασμένα ρολά, απομόνωση που για πολλούς είναι " βουβή".Κι όλα αυτά υπο την πραγματική απειλή ενός...φαντάσματος. Σκηνικό σουρεαλιστικο! Αναγκαιό κακό...ίσως και καλό.Ο χρόνος θα δείξει.Το σίγουρο είναι οτι όλοι θα βγούμε δυνατότεροι,πιο ευαισθητοποιημένοι,πιο ώριμοι.

Κάθε μέρα που περνάει μέσα σ'αυτόν τον πρωτόγνωρο "πόλεμο",είναι μια νέα εμπειρία που μας βοηθαέι να ανακαλύψουμε τον εαυτό μας ξανά.

Και μια που μιλάμε για πρωτόγνωρες καταστάσεις,χαρακτηριστικές είναι οι εικόνες απο το Τυμπάκι και τον Κόκκινο Πύργο,απο την "καρδιά" του κρητικού νότου,με την ερημία να είναι πιο έντονη απο ποτέ,σε μια εποχή που η περιοχή μας παραδοσιακά "ανθίζει".

 

mesaralive.gr  18 March, 2020 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ