Αντιδράσεις από την Ένωση Γονέων Δ. Φαιστού για την απόφαση που αφορά το ρεύμα των σχολείων

mesaralive.gr  07 May, 2015 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
Αντιδράσεις από την Ένωση Γονέων Δ. Φαιστού για την απόφαση που αφορά το ρεύμα των σχολείων

Φωτο: vulpinews.gr

Η Ένωση Γονέων Μαθητών Δήμου Φαιστού καταδικάζει την απόφαση της δημοτικής αρχής του δήμου Φαιστού να «φορτώσει» τις σχολικές επιτροπές των σχολείων του δήμου με τις οφειλές στη ΔΕΗ από 1/1/2015 και να τις επιβαρύνει με την εξόφληση των τρεχόντων λογαριασμών.

Τη στιγμή που όλα τα σχολεία λόγω της υποχρηματοδότησης και της συνεχιζόμενης περικοπής κονδυλίων βρίσκονται σε κατάσταση χρεωκοπίας και δεν μπορούν να πληρώσουν ούτε τα στοιχειώδη, η απόφαση αυτή  έρχεται να επιδεινώσει κατά πολύ την κατάσταση σε βάρος των παιδιών μας και των λαϊκών οικογενειών.

Αυτό αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση όπου επισημαίνεται επίσης «Θεωρούν «κόστος» και «αγκάθι»  το ρεύμα των σχολείων, τα οποία μάλιστα εξισώνουν με τα δημοτικά σφαγεία και τον βιολογικό(!), αλλά δε βρίσκουν ούτε λέξη για να καταγγείλουν την πράξη νομοθετικού περιεχομένου της κυβέρνησης που υποχρεώνει φορείς του δημοσίου και της τοπικής διοίκησης να καταθέσουν τα ταμειακά τους υπόλοιπα στην Τράπεζα της Ελλάδας για να καλυφθούν οι δόσεις προς τους δανειστές, «βάζει χέρι»  στα λιγοστά χρήματα των Σχολικών Επιτροπών, των ΑΕΙ – ΤΕΙ, του πρώην ΟΣΚ, των βρεφονηπιακών σταθμών, των Οργανισμών πολιτισμού και αθλητισμού κ.ά. θέτοντας σε κίνδυνο ακόμα και την ίδια τη λειτουργία των δομών της δημόσιας Παιδείας, του πολιτισμού και του αθλητισμού. Παράλληλα, ανοίγει διάπλατα την πόρτα της πλήρους ιδιωτικοποίησης και εμπορευματοποίησης της δημόσιας Παιδείας και των κοινωνικών δομών, αφού στα πλαίσια της αυτονομίας της αυτοτέλειας και της δημοσιονομικής πραγματικότητας η παρουσία χορηγών, επενδυτών, ιδιωτών χρηματοδοτών θα αποτελέσει καθημερινό φαινόμενο.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

Την παύση πληρωμής των ΔΕΚΟ από τα σχολεία και τη διαγραφή των οφειλών προς αυτές.

Να υλοποιήσει η σημερινή δημοτική αρχή την απόφαση που ισχύει μέχρι τώρα για ανάληψη της πληρωμής της ΔΕΗ από το δήμο ως ένδειξη έμπρακτης ανακούφισης των σχολείων.

Η Ένωση Γονέων Μαθητών Δήμου Φαιστού καλεί γονείς, εκπαιδευτικούς, μαθητές, σωματεία και φορείς του κινήματος για κοινή δράση για να σταματήσουμε την εφαρμογή της απόφασης στην πράξη».

 

mesaralive.gr  07 May, 2015 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα