Απαντούν με εξώδικο για το νέο αεροδρομιο στο Καστέλι

viannitika  22 October, 2019 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ
Απαντούν με εξώδικο για το νέο αεροδρομιο στο Καστέλι

Με εξώδικη ανοιχτή διαμαρτυρία τα μέλη της «Πρωτοβουλίας πολιτών για τη διάσωση, προβολή και αειφόρο Ανάπτυξη της Πεδιάδας» συνεχίζουν τον αγώνα τους κατά του έργου του νέου αεροδρομίου.

Την ώρα που σύμφωνα με πληροφορίες, η Δημοτική Αρχή Μινώα Πεδιάδος, προτίθεται να ταξιδέψει στο Υπουργείο Υποδομών, προκειμένου να έχει συνάντηση για το μέλλον των εργασιών και τη διασφάλιση των δικαιωμάτων των πολιτών, αλλά και του περιβάλλοντος, τα μέλη της συγκεκριμένης Πρωτοβουλίας πραγματοποίησαν χθες μια ακόμη συνέλευση.

Αποτέλεσμα αυτής ήταν η έγγραφη διαμαρτυρία με θέμα: Μελέτη - κατασκευη - χρηματοδότηση - λειτουργία -συντήρηση και εκμετάλλευση του νέου διεθνούς αερολιμένα Ηρακλείου Κρήτης, την οποία απευθύνουν προς το Υπουργείο Υποδομών, το Υπουργείο Οικονομικών και την εταιρεία που εκτελεί το έργο.

Ενώ την κοινοποιούν προς όλους τους αρμόδιους τοπικούς και μη, φορείς που έχουν εμπλοκή με το έργο.

Σημειώνεται ότι η συνέλευση των μελών και των φίλων της «Πρωτοβουλίας πολιτών για τη διάσωση, προβολή και αειφόρο ανάπτυξη της Πεδιάδος» αποφάσισε ομόφωνα την παραπέρα κλιμάκωση του αγώνα με άμεση κατάθεση ασφαλιστικών και άλλων διεκδικήσεων ακύρωσης του έργου δια της δικαστικής οδού. Παράλληλα αποφάσισε τη διενέργεια εκδηλώσεων- συναυλιών και παρεμβάσεων στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο και την κοινοποίηση του σχετικού εξώδικου που αναδεικνύει το τεράστιο λάθος που συντελείται με τη μεθόδευση αυτού του καταστροφικού κατά βάση έργου, της κατασκευής του νέου αεροδρομίου στο Καστέλλι.

 

viannitika  22 October, 2019 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ