Απασφάλισαν τώρα όλοι στο γαλάζιο Game of Thrones

mesaralive.gr  30 September, 2015 ΚΟΣΜΟΣ
Απασφάλισαν τώρα όλοι στο γαλάζιο Game of Thrones

Σκληρός διαγκωνισμός με χτυπήματα πάνω και κάτω από τη ζώνη, προδιαγράφεται η κούρσα για την ηγεσία της Ν.Δ.

Σκληρός διαγκωνισμός με χτυπήματα πάνω και κάτω από τη ζώνη, προδιαγράφεται η κούρσα για την ηγεσία της Ν.Δ ,στην οποία τρέχουν επισήμως τρεις, μετά την ανακοίνωση του Αδωνι Γεωργιάδη ότι θα διεκδικήσει και εκείνος την προεδρία.

Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης εξακολουθεί να περιγράφει την υποψηφιότητα του και το τι θέλει να κάνει στη Ν.Δ και διατηρεί μέχρι την ύστατη ώρα - την Παρασκευή οπότε λήγει η προθεσμία - το δικαίωμα να εκπλήξει με τις...υπογραφές που θα φέρει η υποψηφιότητα του.

Η υποψηφιότητα του Απόστολου Τζιτζικώστα προκαλεί ενστάσεις και συνυποψηφίων του σχετικά με τα κωλύματα του ως Περιφερειάρχης να διεκδικήσει την ηγεσία και να ασκήσει επαρκώς καθήκοντα προέδρου σε περίπτωση εκλογής.

Τα αίματα στη Λ. Συγγρού άναψαν άγρια καθώς ο γραμματέας του κόμματος Ανδρέα Παπαμιμίκος ...κατηγορείται ότι τάσσεται και κινείται αντιδεοντολογικά υπέρ της υποψηφιότητας Τζιτζικώστα.

Οι διαρροές περί δυσαρέσκειας ξεκίνησαν από το περιβάλλον του Βαγγέλη Μεϊμαράκη  που ανέφεραν πως είναι «ανεπίτρεπτο και ασυμβίβαστο, ο πρόεδρος της ΚΕΦΕ και γραμματέας του κόμματος να τάσσεται υπέρ κάποιου υποψηφίου».

Οι ίδιες πηγές αποκάλυπταν πως επ'αυτού έγιναν συστάσεις στον κ.Παπαμιμίκο από την Παρασκευή το απόγευμα χωρίς αποτέλεσμα.

Η ίδια εκτίμηση για την στάση του γραμματέα της ΝΔ υπάρχει και στο περιβάλλον του υποψηφίου για την προεδρία της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη.

Συνεργάτες του Κ. Μητσοτάκη όταν ρωτήθηκαν για όσα καταλογίζει το περιβάλλον Μεϊμαράκη στον Ανδρέα Παπαμιμίκο  ανέφεραν «Οι κινήσεις του κ.Παπαμιμίκου υπέρ του κ. Τζιτζικώστα έχουν υποπέσει και στη δική μας προσοχή και ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης έχει απόλυτο δίκιο καθώς αυτό είναι απολύτως απαράδεκτο».

Οι πρωταγωνιστές  

Μεϊμαράκης: Δεν είμαι τοποτηρητής κανενός, εγώ αποφασίζω

«Η απόφαση είναι δική μου. Θα την ανακοινώσω όποτε κρίνω. Σέβομαι τη γνώμη όλων. Συζητάω με όλους. Αλλά δεν θα μου επιβάλει κανείς και καμιά τίποτα και ό,τι γίνει δεν θα είναι προϊόν παρασκηνιακής συνεννόησης» έριξε τη βόμβα το μεσημέρι της Δευτέρας ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, δίνοντας την αίσθηση ότι όλα είναι ανοικτά.

 Βέβαια στη συνέχεια διευκρίνισε πως εάν πάρει την απόφαση, αυτό θα το κάνει με πολιτικά κριτήρια «για να αλλάξω τη ΝΔ, να είμαι καιρό και όχι για να κάνω τον τοποτηρητή».

Αυτή η διευκρίνιση είναι που δίνει το στίγμα των προθέσεών του και έρχεται να επιβεβαιώσει αυτό που αποκάλυψε πρώτο το thetoc.gr ότι κλείδωσε η υποψηφιότητά του μετά την συνάντησή του με τον Κώστα Καραμανλή.

Μόνο που ο ίδιος θέλει να περάσει το μήνυμα στην κομματική και κοινωνική βάση, ότι η αναμενόμενη υποψηφιότητά του δεν είναι προϊόν παρασκηνιακής συνεννόησης.

Πάντως σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του theToc.gr o Κώστας Καραμανλής εκτιμά ότι ο Β. Μεϊμαράκης είναι «ο ιδανικός για να διατηρήσει την ενότητα στο κόμμα, να δρομολογήσει την ανανέωσή του και να το κρατήσει στον χώρο της μετριοπάθειας».

 

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει ήδη συλλέξει τις υπογραφές 

Ο πρώτος που δήλωσε επισήμως ότι θα διεκδικήσει την ηγεσία της ΝΔ και θα μείνει στην κούρσα έως τέλος ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι στη διαδικασία συλλογής των υπογραφών. Κατά δήλωσή του μάλιστα η 50η υπογραφή θα είναι του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη.

Ωστόσο το ρήγμα με την Ντόρα Μπακογιάννη δεν είναι αμελητέο.

 

Ο Τζιτζικώστας επιμένει: Μπορώ να είμαι πρόεδρος  

 Ο 37χρονος Περιφερειάρχης αψήφησε τις συμβουλές και νουθεσίες του Κώστα Καραμανλή να περιμένει , ανακοίνωσε την υποψηφιότητα του και ρίχνει το γάντι σε όσους υποστηρίζουν πως δεν μπορεί να είναι υποψήφιος για πρόεδρος της ΝΔ διότι δεν είναι βουλευτής και δεν προβλέπεται να εκλεγεί ως το 2019 λόγω ασυμβιβάστου ( επειδή εξελέγη Περιφερειάρχης).

Χρησιμοποιώντας το facebook απάντησε αιχμηρά ότι η ΝΔ έχασε την πολιτική μάχη κυρίως στην κοινωνία και λιγότερο στο Κοινοβούλιο απαντώντας έτσι σε όσους λένε πως δεν μπορεί η αξιωματική αντιπολίτευση να έχει πρόεδρο εκτός Βουλής.

 

Γεωργιάδης: θέλω μια ΝΔ σαν την γαλλική δεξιά του Σαρκοζί   

Ο Αδωνις Γεωργιάδης υπέβαλε και αυτός δημοσίως την υποψηφιότητα του μέσω twitter ενώ μιλώντας στο Mega και ερωτηθείς εμμέσως αν στην κούρσα μπαίνει ως εκπρόσωπος της δεξιάς αποκάλυψε πως θέλει τη Ν.Δ: στα πρότυπα της γαλλικής δεξιάς του Νικολά Σαρκοζί.

Η υποψηφιότητα  Γεωργιάδη υποδηλώνει - αν και εκείνος αποφεύγει να το επιβεβαιώσει - ότι δεν θα μπει στην κούρσα  ο Μάκης Βορίδης. 

 

Ποιοι άλλοι ετοιμάζονται για το άλμα & ποιοι απλά διαφημίζονται 

Τη συλλογή υπογραφών έχει ξεκινήσει ο Βασίλης Κικίλιας που επενδύει, μεταξύ άλλων, στη στήριξη των σαμαρικών ψήφων, ενώ λέγεται ότι έχει αποφασίσει να κάνει το άλμα και ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γιώργος Πατούλης που στηρίζεται στους αυτοδιοικητικούς.

 

Από εκεί και πέρα, η διαδικασία όχι μόνο θυμίζει πασαρέλα, αλλά δίνει την αίσθηση θιάσου, καθώς πολλοί θέλουν να εμφανιστούν στο σανίδι για να δείξουν ότι υπάρχουν.

Μερικά από τα ονόματα που διακινούνται για πιθανοί υποψήφιοι, που όμως δεν θα κατέβουν, είναι τα εξής: Μάριος Σαλμάς, Κώστας Σκρέκας, Πέτρος Τατούλης, Παναγιώτης Ψωμιάδης.

 

Πηγή: thetoc.gr

 

mesaralive.gr  30 September, 2015 ΚΟΣΜΟΣ