Απεργούν σήμερα οι εκπαιδευτικοί

  11 October, 2021 ΑΡΘΡΑ
Απεργούν σήμερα οι εκπαιδευτικοί

Ως ένδειξη διαμαρτυρίας για τη διαδικασία της αξιολόγησης

Με κινητοποιήσεις εκπαιδευτικών ξεκίνησε η βδομάδα, η αξιολόγηση κατεβάζει στους δρόμους δασκάλους και καθηγητές ενώ στα συλλαλητήρια που οργανώνονται σε Ηράκλειο, Χανιά και άλλες πόλεις της Κρήτης και την Ελλάδα θα δώσουν το «παρών» γονείς και μαθητές.

Ήδη, σύμφωνα με στοιχεία της διεύθυνσης δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Ηρακλείου, υπό κατάληψη τελούν το Λύκειο Ασημίου και το 6ο Λύκειο Ηρακλείου.

Η συντριπτική πλειονότητα των Νηπιαγωγείων και Δημοτικών είναι κλειστά, καθώς το ποσοστό συμμετοχής στην απεργία στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις των συνδικαλιστών, ξεπερνά το 80%. Υπάρχουν σχολικές μονάδες που λειτουργούν αλλά με ελάχιστο προσωπικό.

Αντίστοιχη είναι η εικόνα στα Γυμνάσια, Λύκεια και ΕΠΑΛ, αφού τα περισσότερα σχολεία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης είναι κλειστά ή υπολειτουργούν.

Το μεγάλο στοίχημα είναι η συμμετοχή στο συλλαλητήριο που οργανώνεται στις 10 το πρωί στην πλατεία Ελευθερίας από τους συλλόγους εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας «Δ. Θεοτοκόπουλος», «Φαιστός» και την ΕΛΜΕ Ηρακλείου, το οποίο στηρίζουν και οι οργανώσεις των γονέων.

 

  11 October, 2021 ΑΡΘΡΑ