Από 1η Μαΐου τέλος τα πιστοποιητικά εμβολιασμού και νόσησης

  29 April, 2022 ΑΡΘΡΑ
Από 1η Μαΐου τέλος τα πιστοποιητικά εμβολιασμού και νόσησης

Το οριστικό τέλος στα πιστοποιητικά εμβολιασμού και νόσησης από 1η Μαΐου εισηγήθηκε η επιτροπή των Εμπειρογνωμόνων του υπουργείο Υγείας, όχι μόνο σε εστίαση, διασκέδαση και λιανεμπόριο αλλά και στην είσοδο των ταξιδιωτών στη χώρα μας. Επομένως, από την πρώτη μέρα του Μαΐου και τα τελευταία μέτρα που βρίσκονταν σε ισχύ για τον κορονοϊό θα αρθούν. 

Παράλληλα η χωρητικότητα στα καταστήματα επανέρχεται στο 100% ενώ υπάρχουν αλλαγές στα rapid test που υποχρεούνται να κάνουν οι εργαζόμενοι για την δουλειά τους. Αναλυτικότερα, στη σημερινή συνεδρίασή της η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας εισηγήθηκε ομόφωνα:

Αναστολή Covid pass από 1η Μαΐου και επαναφορά της χωρητικότητας στο 100%.
Αναστολή πιστοποιητικού EUDCC στις πύλες εισόδου της χώρας.
1 rapid τέστ την εβδομάδα (από δύο που ήταν ως τώρα) στους ανεμβολίαστους εργαζόμενους, εξαίρεση τα νοσοκομεία και οι ΜΦΗ που παραμένουν τα 2 rapid τεστ την εβδομάδα για ανεμβολίαστους εργαζόμενους.
1 rapid τεστ (από 2 που ήταν ως τώρα) σε ανεμβολίαστους εκπαιδευτικούς και τα μέλη ΔΕΠ. Θα υπάρξουν διευκρινίσεις σπο το υπουργείο Παιδείας.

Αναφορικά με το θέμα της μάσκας, οι ειδικοί αποφάσισαν ότι θα συνεχίσει να είναι υποχρεωτική σε όλους τους κλειστούς χώρους, όπως καταστήματα, θέατρα, κινηματογράφοι κ.ά. Άλλωστε, και ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης είχε ανακοινώσει ότι η μάσκα δεν πρόκειται να βγει πριν από τις 31 Μαΐου.

Η εισήγηση της Επιτροπής γίνεται αποδεκτή από την Κυβέρνηση και οι λεπτομέρειες θα διευκρινιστούν στην υπό έκδοση ΚΥΑ.

 

  29 April, 2022 ΑΡΘΡΑ