“Από σύμπτωση δεν είχαμε τραγωδία”, λέει ο λιμενάρχης Ηρακλείου για το ατύχημα με το jet ski

mesaralive.gr  14 June, 2016 ΚΟΣΜΟΣ
“Από σύμπτωση δεν είχαμε τραγωδία”, λέει ο λιμενάρχης Ηρακλείου για το ατύχημα με το jet ski

Φωτογραφίες - ντοκουμέντο από το ατύχημα

Νοσηλεύεται ο Νίκος Χαλκιαδάκης, σε χειρουργική επέμβαση υπεβλήθη ο γιος του

Αγωνία για την κατάσταση της υγείας του προέδρου της Ένωσης Ξενοδόχων Νίκου Χαλκιαδάκη και του 25χρονου γιου του, μετά το σοβαρό ατύχημα που σημειώθηκε στον κόλπο της Σταλίδας.

Όπως επισήμανε στην ΕΡΤ Ηρακλείου, ο Λιμενάρχης Ηρακλείου, Δημήτρης Σαϊτάκης το jet ski συγκρούστηκε με την πίσω πλευρά του πλοιαρίου. "Αν η γωνία ήταν λίγο διαφορετική, θα θρηνούσαμε θύματα από το σκάφος", εξήγησε, τονίζοντας τον κίνδυνο βύθισης που θα υπήρχε.

Η προανάκριση συνεχίζεται και αυτό που προκύπτει είναι ότι υπήρξε κακός χειρισμός που "ίσως οφείλεται σε υπερβολική σιγουριά του χειριστή ξενοδόχου". Το jet ski έπεσε με μεγάλη ταχύτητα στο σκάφος, αναφέρει ο λιμενάρχης, τονίζοντας πόσο προσεκτικοί, υπεύθυνοι και συνετοί πρέπει να είμαστε σε τέτοιες περιπτώσεις. "Δεν τηρήθηκαν οι κανόνες του πλου", είπε ο κ.Σαϊτάκης βάσει των πρώτων καταθέσεων και στοιχείων.

Σε ό,τι αφορά τους ελέγχους, ο κ. Σαϊτάκης, τόνισε: "δεν έχουμε σταματήσει μεικτά κλιμάκια, από την 1η Ιουνίου κυρίως, από τη μία άκρη του νομού ως την άλλη". 

Ίσως και την Τρίτη, μάλιστα εκδοθεί από το Λιμεναρχείο, λίστα με κανόνες ασφαλείας για λουόμενους και διαχειριστές μέσων θαλάσσιας αναψυχής.

 

ΠΗΓΗ: 

cretalive.gr

 

mesaralive.gr  14 June, 2016 ΚΟΣΜΟΣ