Από την κόλαση του πολέμου στην...αγκαλιά της Κρήτης

  24 October, 2019 ΑΡΘΡΑ
Από την κόλαση του πολέμου στην...αγκαλιά της Κρήτης

Ιστορίες μικρών παιδιών που αναγκάστηκαν να φύγουν από τις χώρες τους και να αναζητήσουν μια νέα πατρίδα

Παιδιά που γνώρισαν πολύ νωρίς το σκληρό πρόσωπο της ζωής όταν χρειάστηκε να αφήσουν τις χώρες τους όχι... για να πάνε διακοπές αλλά για να ζήσουν μια φυσιολογική ζωή χωρίς φόβο, μιλάνε στην κάμερα της ΚΡΗΤΗ TV για την νέα τους ζωή εδώ στην Κρήτη...

 

Μπορεί το ταξίδι τους να ήταν δύσκολο, αλλά άξιζε τον κόπο και πολύ γρήγορα ο φόβος και η αγωνία της επιβίωσης έδωσαν τη θέση τους στη χαρά και στην ηρεμία μιας ήσυχης ζωής εδώ στο Ηράκλειο.

Ιστορίες μικρών παιδιών που αναγκάστηκαν να φύγουν από τις χώρες τους και να αναζητήσουν μια νέα πατρίδα για να στεγάσουν τα όνειρά τους και το μέλλον τους. Και την βρήκαν… εδώ στην Κρήτη.

Η Σεταρέ είναι 11 χρόνων και είναι ήδη 2 χρόνια στην Ελλάδα… Πρώτα στην Κω και πλέον εδώ στο Ηράκλειο, ένα μέρος που αγαπάει εξαιτίας των ανθρώπων που συνάντησε εδώ...  Zεινέμπ 9 - Ζάχρα 6.

Η 9χρονη Ζεινέμπ και η Ζάχρα είναι δυο από τα 5 παιδιά μιας οικογένειας που έφυγαν από Ιράκ και ζουν στην Κρήτη εδώ και κάποιους μήνες... και είναι πολύ χαρούμενες για αυτό.

Η Ζάχρα όταν μεγαλώσει θα γίνει δασκάλα, σαν αυτή του σχολείου της στο Ηράκλειο, που μέσα σε λίγους μήνες κατάφερε με τη ζεστή αγκαλιά  της να της μάθει τη γλώσσα της νέας της πατρίδας.

Το ταξίδι ήταν δύσκολο αλλά πλέον έχουν μια ήρεμη ζωή χωρίς φόβο και είναι πολύ χαρούμενες που είναι στην Κρήτη.

Η Γουιαμ, η Γκλιστάν και ο Γκάντρο ήρθαν στην Ελλάδα από την Συρία μαζί με τα άλλα 2 αδέρφια τους και τους γονείς τους. Αγαπούν το νέο τους σχολείο, θέλουν να μάθουν κολύμπι και καλά Ελληνικά.

 

  24 October, 2019 ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα