Από το Τυμπάκι στον Προφήτη Ηλία για να συζητήσουν τα προβλήματα του κλάδου

mesaralive.gr  21 June, 2018 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΓΡΟΤΙΚΑΑΡΘΡΑ
Από το Τυμπάκι στον Προφήτη Ηλία για να συζητήσουν τα προβλήματα του κλάδου

Οι αγρότες του Τυμπακίου θέτουν επί τάπητος τα προβληματα

Την ερχόμενη Κυριακή, τα μέλη των αγροτικών Συλλόγων της Κρήτης και από το Τυμπάκι, όπως και από όλη τη Μεσαρά, συναντιούνται στον Προφήτη Ηλία.

Στόχος της συνάντησης  είναι  να καταγράψουν συνολικά τις προτάσεις τους για την επίλυση των προβλημάτων που ταλανίζουν τον πρωτογενή τομέα.

Ο κ. Πρίαμος Ιερωνυμάκης, πρόεδρος της Ομάδας Αμπελουργών και Ελαιουργών Κρήτης, αναφέρει πως την ερχόμενη Κυριακή θα γίνει μια ακόμη επαφή για την καταγραφή και την κατάθεση συγκεκριμένων προτάσεων.

Λειψυδρία

Βασικό θέμα στην ατζέντα είναι αυτό της λειψυδρίας   που «καίει» ολόκληρο το νησί, και απασχολεί ιδιαίτερα την περιοχή του Τυμπακίου και την πεδιάδα της Μεσαράς γενικά. Το νερό ειδικά φέτος είναι λιγοστό και η ανάγκη για μτη διαχείριση του είναι πάρα πολύ μεγάλη.

Όμως δεν είναι το μοναδικό.  Η συζήτηση και οι προτάσεις  θα έχουν να κάνουν επίσης με την κλιματική αλλαγή, τη δημιουργία μικρών φραγμάτων, τους δρόμους και το οδικό δίκτυο και γενικά τη λήψη μέτρων για τη στήριξη του πρωτογενή τομέα.  Ο κ. Ιερωνυμάκης και οι αγρότες γενικά ζητούν να υπάρξουν μέτρα στήριξης, αλλά και να εκπονηθεί μια μελέτη για τη διαχείριση του νερού.

Σημειώνεται ότι οι αγρότες του νησιού, έχουν πραγματοποιήσει επαφές, με στόχο στο άμεσο μέλλον να ξεκινήσουν μια συνεργασία με επιστημονικούς φορείς, το Πολυτεχνείο Κρήτης, την Περιφέρεια Κρήτης και τους Δήμους του νησιού, ώστε να μπει σε εφαρμογή η διαδικασία για την εκπόνηση της  μελέτης αυτής.

 

mesaralive.gr  21 June, 2018 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΓΡΟΤΙΚΑΑΡΘΡΑ

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα