Αποφασισμένοι οι  γονείς των μαθητών της Πόμπιας, απόψε στο Δημοτικό Συμβούλιο Φαιστού.

mesaralive  11 March, 2015 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
Αποφασισμένοι οι  γονείς των μαθητών της Πόμπιας, απόψε στο Δημοτικό Συμβούλιο Φαιστού.

Αποφασισμένοι να ζητήσουν να συζητηθεί το θέμα των κτηριακών προβλημάτων που αντιμετωπίζει το Γυμνάσιο – Λύκειο Πόμπιας είναι οι γονείς των μαθητών που απόψε αναμένεται να παρευρεθούν στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Φαιστού.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι γονείς συγκεντρώθηκαν σήμερα το πρωί στο σχολείο της Πόμπιας ζητώντας από τις διευθύνσεις του σχολείου να ενημερωθούν για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το κτήριο που φιλοξενεί το Γυμνάσιο – Λύκειο Πόμπιας.

Οι γονείς ενημερώθηκαν από δημοσιεύματα για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το κτήριο, καθώς και για τις προσπάθειες που έχουν γίνει από τις διευθύνσεις των δύο σχολείων, ώστε να γίνει μια συνολική μελέτη για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που έχουν παρουσιαστεί.

Επίσης ενημερώθηκαν ότι έχει ζητηθεί από το σχολείο, το θέμα να μπει σε συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο Φαιστού και βλέποντας ότι απουσιάζει από την σημερινή ημερήσια διάταξη, εξέφρασαν την πρόθεση,  να παρευρεθούν στην αποψινή συνεδρίαση και να αιτηθούν το θέμα να μπει προς συζήτηση, ως εκτός ημερησίας.

 

Ιστορικό κτήριο σε κίνδυνο

Όσον αφορά το θέμα του σχολείου  και των ενεργειών που έχουν γίνει μέχρι σήμερα από τις διευθύνσεις Γυμνασίου και Λυκείου, να αναφερθεί ότι το κτήριο που φιλοξενεί τα δύο σχολεία, είναι  άρρηκτα συνδεδεμένο  με την ιστορία της  Εκπαίδευσης στην περιοχή της Μεσαράς, λειτουργώντας από το 1926.

Στο κτήριο ωστόσο θα πρέπει να γίνουν άμεσα παρεμβάσεις, αφού τα τελευταία χρόνια υπήρχαν προβλήματα, τα οποία έγιναν εντονότερα από το περασμένο Καλοκαίρι και μετά- ενδεχομένως και λόγω της έντονης σεισμικής δραστηριότητας- με αποτέλεσμα σήμερα να έχει ήδη εγκαταλειφθεί από τους μαθητές ο πρώτος όροφος του κτηρίου που φιλοξενούσε το Λύκειο.

Στον όροφο όμως για λειτουργικούς λόγους, παραμένουν τα γραφεία των καθηγητών και της Διευθύντριας του Λυκείου. Μάλιστα πριν λίγες μέρες έφυγε ολόκληρο κομμάτι σοβάς μέσα στο γραφείο της Διευθύντριας ευτυχώς χωρίς δυσάρεστες συνέπειες.

 

Οι μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου στοιβάζονται πλέον στο ισόγειο.

Η μούχλα, η υγρασία και οι σοβάδες που πέφτουν είναι στην ημερήσια διάταξη, ενώ πρόσφατα και λόγω των έντονων βροχοπτώσεων εγκαταλείφθηκε και ο χώρος του εργαστηρίου Πληροφορικής, Φυσικής και Χημείας.

Δεν υπάρχει τετραγωνικό που να μην έχει καλυφθεί στο κτήριο προκειμένου να γίνονται τα μαθήματα, μέχρι και ο χώρος της βιβλιοθήκης έχει μετατραπεί πλέον σε χώρο διδασκαλίας.

Αυτό που ζητούν οι  διευθύνσεις του Γυμνασίου και Λυκείου Πόμπιας και πλέον και οι γονείς,  είναι να υπάρξει το ανάλογο ενδιαφέρον από τις αρμόδιες υπηρεσίες, ώστε να γίνει μια συνολική παρέμβαση για την διατήρηση του ιστορικού κτηρίου.

 

Έγγραφα…

Από τις 14 Αυγούστου 2014  σε έγγραφο του σχολείου προς το Δήμο επισημαίνονται  τα σοβαρά προβλήματα ενώ το Σεπτέμβριο μετά από αυτοψία του Διευθυντή της υπηρεσίας Πολεοδομίας στο Λύκειο Πόμπιας, γίνεται ξεκάθαρο ότι δεν θα πρέπει να λειτουργούν οι αίθουσες διδασκαλίας στον πρώτο όροφο  για λόγους.

Στις 14 Ιανουαρίου 2015 το σχολείο κάνει νέο έγγραφο αυτή τη φορά στον Περιφερειάρχη Κρήτης γνωστοποιώντας  τα προβλήματα που υπάρχουν στο κτιριακό συγκρότημα της Πόμπιας, ενώ στις 26 Φεβρουαρίου , το σχολείο στέλνει νέο έγγραφο στο Δήμο Φαιστού με το οποίο ζητείται μελέτη για τις απαιτούμενες εργασίες από μηχανικό του δήμου, να μπει το θέμα ως ξεχωριστό στην ημερήσια διάταξη του ΔΣ Φαιστού, να ενημερωθεί και από το Δήμο η Περιφέρεια, καθώς και να αποκατασταθούν άμεσα οι φορείς και να ενημερωθεί το σχολείο αρμοδίως για το χρονοδιάγραμμα των ενεργειών του Δήμου.

Και ερχόμαστε στο έγγραφο στις 2 Μαρτίου προς το Δήμο Φαιστού όπου η Λυκειάρχης Πόμπιας ενημερώνει ότι κατά την διάρκεια των ωρών διδασκαλίας αποκολλήθηκε από την οροφή κομμάτι σοβά στο γραφείο της διευθύντριας και ζητείται άμεση δραστηριοποίηση του Δήμου.

 

mesaralive  11 March, 2015 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα