Απόψε η γιορτής ρακής και γεύσεων στα Πιτσίδια

mesaralive.gr  03 October, 2015 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
Απόψε η γιορτής ρακής και γεύσεων στα Πιτσίδια

Φωτο: ataxidiotis.wordpress.com

Πανέτοιμος είναι ο Πολιτιστικός Σύλλογος Πιτσιδίων – Ματάλων και οι κάτοικοι του χωριού, να υποδεχτούν τους επισκέπτες στην γιορτή ρακής και βραδιά γεύσεων που θα πραγματοποιηθεί απόψε το βράδυ, στην πλατεία των Πιτσιδίων.

Η έναρξη έχει οριστεί για τις 20:00 το βράδυ ενώ τους παρευρισκόμενους θα διασκεδάσει το  συγκρότημα του Γιαννη Σπινθακη.

Όπως έχει ήδη γράψει το mesaralive.gr, o Πολιτιστικός Σύλλογος Πιτσιδίων Ματάλων ακολουθεί μια  παράδοση που κρατά πάνω από 15 χρόνια, στήνοντας τα δικά του ρακοκάζανα.

Η αρχή έγινε από τα Μάταλα το περασμένο Σάββατο, ενώ σήμερα Σάββατο 3 Οκτωβρίου, το ρακοκάζανο περιμένει τους επισκέπτες στην πλατεία των Πιτσιδίων.

Να σημειωθεί ότι θα βγουν δυο καζανιές ρακί, ενώ θα   ακολουθήσει κέρασμα με τις γυναίκες των Πιτσιδίων να έχουν ετοιμάσει  πλούσια κρητικά παραδοσιακά εδέσματα για τους επισκέπτες!

Το ρακοκάζανο στα Μάταλα και τα Πιτσίδια αποτελεί πλέον θεσμό με την εκδήλωση να πραγματοποιείται συνήθως το τελευταίο δεκαήμερο του Σεπτέμβρη στα Μάταλα, ενώ αρχές Οκτωβρίου στήνεται το ρακοκάζανο και  στα Πιτσίδια.

 

mesaralive.gr  03 October, 2015 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα