Απροστάτευτοι από τις σφαίρες στο Ασήμι - Οργή για τους “καπετάνιους”

ekriti.gr  12 February, 2020 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ
Απροστάτευτοι από τις σφαίρες στο Ασήμι - Οργή για τους “καπετάνιους”

Το περιστατικό με την ανταλλαγή πυροβολισμών στο Ασήμι μέρα μεσημέρι φαίνεται ότι η κορυφή του παγόβουνου για τα όσα συμβαίνουν στην ευρύτερη περιοχή προκαλώντας των οργή των κατοίκων και των οικογενειών που επιθυμούν να μένουν στον τόπο τους αλλά δεν θέλουν και να χάσουν τη ζωή τους άδικα.

Αυτή την εικόνα μετέφερε μιλώντας στο Ράδιο Κρήτη και την εκπομπή του Λευτέρη Βαρδάκη, ο επικεφαλής της πλειοψηφούσας παράταξης στο Δημοτικό συμβούλιο Γόρτυνας Μιχάλης Κοκολάκης ζητώντας επειγόντως μέτρα στην περιοχή ενισχύοντας ακόμη περισσότερο τα όσα αναφέρει και ο δήμαρχος Λευτέρης Κοκολάκης στην επιστολή προς τον αστυνομικό διευθυντή Ηρακλείου ταξίαρχο Νίκο Σπυριδάκη.

Όπως είπε ο κ. Κοκολάκης στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο θα συζητηθεί εκτενώς το μεγάλο πρόβλημα της έλλειψης αστυνόμευσης και ο ίδιος είναι αποφασισμένος να φτάσει μέχρι το γραφείο του υπουργού προστασίας του πολίτη προκειμένου να δοθεί λύση και να εμπεδωθεί το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών.

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Ασημίου κ. Φουντουλάκης ο οποίος παρεμβαίνοντας στην εκπομπή περιέγραψε με μελανά χρώματα τη ζωή των κατοίκων επισημαίνοντας ότι μικροί μεγάλοι φοβούνται να κυκλοφορήσουν μήπως και δεχτούν καμιά σφαίρα,θέλοντας με τον τρόπο αυτό να δείξει ότι η κατάσταση έχει ξεφύγει πια εκτός ελέγχου.

Κανείς δεν θέλει να φύγει από τον τόπο που γεννήθηκε τόνισε χαρακτηριστικά αλλά και κανείς δεν θέλει να χάσει τη ζωή του.Συμβαίνουν όμως πολλά που αναγκάζουν τους κατοίκους να σκέφτονται να φύγουν από το Ασήμι.

Μάλιστα υποστήριξε ότι δεν είναι μόνο τα πιστόλια και οι πυροβολισμοί που καταγράφονται ως παραβατική συμπεριφορά αφού σημειώνονται κλοπές ελαιοκάρπου,ζωοκλοπές και γενικά υπάρχει ένα κλίμα τρομοκράτησης των κατοίκων.

Τόσο ο κ. Κοκολάκης όσο και ο κ. Φουντουλάκης ζητούν την ίδρυση αστυνομικού τμήματος στην περιοχή προκειμένου να να περιοριστούν και στο τέλος να εξαφανιστούν αυτά τα φαινόμενα βίας.

Την ίδια ώρα ασύλληπτοι παραμένουν οι δράστες των πυροβολισμών της Δευτέρας με τις αστυνομικές αρχές να διεξάγουν έρευνες για τον εντοπισμό τους.

 

ekriti.gr  12 February, 2020 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ