Απροστάτευτοι οι λουόμενοι στις παραλίες.. και φέτος!

mesaralive.gr  08 August, 2015 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
Απροστάτευτοι οι λουόμενοι στις παραλίες.. και φέτος!

φωτό:mesaralive.gr

Η ευρύτερη περιοχή της Μεσαράς είναι γεμάτη από παραλίες, άλλες αξιοποιημένες και άλλες όχι...

Στις μη αξιοποιημένες παραλίες συγκαταλέγονται εκείνες που είναι δυσπρόσιτες και τις εκμεταλλεύονται εν μέρει από ιδιώτες, φυσικά με τα στραβά μάτια των αρχών, με beach bar και ταβερνάκια στη μέση του πουθενά!

Άντε και καλά όλα αυτά και η γκρίνια μαζί… αν υπάρξει όμως κάποιο ατύχημα τι γίνεται;

Ας αλλάξουμε σκηνικό και ας αναφερθούμε στις "αξιοποιημένες" παραλίες… Άραγε αξιοποιημένες παραλίες ορίζονται αυτές που έχουν ξαπλώστρα και ομπρέλα;

Μάλλον η θεωρία απέχει από την πράξη και κάπου εδώ διαπιστώνουμε ότι οι “κεντρικές” παραλίες της Μεσαράς π.χ. Κόκκινου Πύργου Τυμπακίου, Καλαμακίου κ.λ.π... δεν έχουν ναυαγοσώστες!!!

Κάθε χρόνο τα ίδια και το πρόβλημα είναι σοβαρό, όσον αφορά τη στελέχωση ναυαγοσωστών στις πολυσύχναστες τουλάχιστον παραλίες της Κρήτης .

Άραγε έχουν καθοριστεί ποιες είναι αυτές;

Από την αρχή της σεζόν και με την πρώτη κινητικότητα στις παραλίες, οι δήμοι θα έπρεπε να έχουν προχωρήσει στις απαραίτητες διαδικασίες, ώστε να έχουν καλύψει αυτό το κενό. Το πρόβλημα δε φαίνεται να είναι γραφειοκρατικό, αλλά εντοπίζεται κυρίως στην έλλειψη κατάλληλου και εξειδικευμένου ανθρώπινου δυναμικού.

Αν υποθέσουμε όμως ότι υπάρχει αδυναμία πρόσληψης προσωπικού, δεν θα έπρεπε στην κοινωφελή εργασία των Δήμων να υπάγονται τέτοιες θέσεις ;;;

Η κατάσταση είναι απογοητευτική, υπάρχουν άνθρωποι λουόμενοι που ανά πάσα ώρα και στιγμή μπορεί να κινδυνεύσουν… και εμείς απλά στεκόμαστε να κοιτάζουμε τους άδειους πύργους των ναυαγοσωστών!

 

mesaralive.gr  08 August, 2015 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα