Αρναούτογλου για ηλιακή καταιγίδα: «Θα δούμε σέλας σε χαμηλά γεωγραφικά πλάτη»

  11 May, 2024 ΑΡΘΡΑ
Αρναούτογλου για ηλιακή καταιγίδα: «Θα δούμε σέλας σε χαμηλά γεωγραφικά πλάτη»

Μια ηλιακή καταιγίδα σπάνιας έντασης κατευθύνεται προς τη Γη και θα μπορούσε να προκαλέσει προβλήματα από απόψε στα δίκτυα του ηλεκτρικού και τους δορυφόρους, αλλά και να δημιουργήσει ένα φαντασμαγορικό βόρειο σέλας, προειδοποίησαν οι αμερικανικές αρχές.

 

Αρναούτογλου για ηλιακή καταιγίδα: «Θα δούμε σέλας σε χαμηλά γεωγραφικά πλάτη»

Ο Σάκης Αρναούτογλου αναφέρει ορισμένα δεδομένα για την ηλιακή καταιγίδα και τονίζει πως δεν αποτελεί απειλή για τον ανθρώπινο οργανισμό. Παράλληλα, εξηγεί πώς αυτό το φαινόμενο μπορεί να επηρεάσει το βόρειο σέλας, αναφέροντας πως είναι μια πιθανότητα.

Αν οι γεωμαγνητικές καταιγίδες παραμείνουν στο επίπεδο 4 (1-5 είναι η κλίμακα), τότε είναι πολύ πιθανό να δουν το σέλας κάτοικοι στα κεντρικά της Ευρώπης, ακόμη και στις βόρειες περιοχές της Ελλάδας.

Η ανάρτηση Αρναούτογλου για την ηλιακή καταιγίδα

«Υπάρχει πιθανότητα να ξαναδούμε το βόρειο Σέλας στη χώρα μας το επόμενο διήμερο; Οι μετεωρολόγοι της NOAA (Εθνικής Υπηρεσίας Ωκεανών και Ατμόσφαιρας των ΗΠΑ) εξέδωσαν πριν από λίγη ώρα προειδοποίηση σοβαρής γεωμαγνητικής καταιγίδας για πρώτη φορά από το 2005.

Οι γεωμαγνητικές καταιγίδες δεν θεωρούνται επικίνδυνες για τον ανθρώπινο οργανισμό! Οι συνθήκες γεωμαγνητικής καταιγίδας επιπέδου G4 (σοβαρή) αναμένεται να φθάσουν στη Γη τις επόμενες ώρες σήμερα, θα μειωθούν πρόσκαιρα σε G3, με πιθανότητα να φθάσουν ξανά στο επίπεδο G4 το Σάββατο.

Η κλίμακα G είναι ένα μέτρο της παγκόσμιας γεωμαγνητικής δραστηριότητας, το οποίο αναφέρεται στις διακυμάνσεις του μαγνητικού πεδίου της Γης σε όλο τον κόσμο. Η κλίμακα G κυμαίνεται από G1 (μικρή) έως G5 (ακραία).

Εάν εμφανιστούν γεωμαγνητικές συνθήκες G4, έντονα σέλαα θα είναι ορατά σε ασυνήθιστα χαμηλά γεωγραφικά πλάτη της γης, οπότε δεν αποκλείεται να τα ξαναδούμε και πάλι στα κεντρικά και κυρίως βόρεια τμήματα της χώρας μας, μιας που και από το βράδυ ο καιρός θα παρουσιάσει βελτίωση στις περισσότερες περιοχές, οπότε θεωρώ πως αξίζει μια συχνή ουράνια ενατένιση απ’ όπου κι αν βρίσκεστε ή θα βρεθείτε!».

 

  11 May, 2024 ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα