Αρνίσια σουβλάκια με κόλιανδρο και λεμόνι.

mesaralive.gr  27 April, 2015 ΚΟΣΜΟΣ
Αρνίσια σουβλάκια με κόλιανδρο και λεμόνι.

Όχι μόνο νόστιμο…..πεντανόστιμο!

Μερίδες: 4

Συστατικά

- 1 κιλό αρνίσιο κρέας, από σπάλα, χωρίς κόκαλο, κομμένο σε μπουκιές περίπου 2,5 εκ.

 -1 φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο

- 2 σκελίδες σκόρδου, λιωμένες (ή όσο σκόρδο θέλουμε)

- χυμός + ξύσμα από 1 μεγάλο, ακέρωτο και κατά προτίμηση βιολογικό λεμόνι

- 1 κουτ. γλυκού κόλιανδρος (ή μαϊντανός) , φρεσκοκοπανισμένος

- 1 κουτ. σούπας φυλλαράκια φρέσκου δεντρολίβανου, ψιλοκομμένα, ή 1 κουτ. γλυκού ξερό δεντρολίβανο, κοπανισμένο

- αλάτι, πιπέρι, κατά προτίμηση πράσινο, χοντροτριμμένο

- 1 μεγάλο κρεμμύδι, κομμένο σε χοντρά κομμάτια

- ψιλοκομμένος μαϊντανός για το γαρνίρισμα

 

Προετοιμασία

1. Βάζουμε σε ένα βαθύ μπολ το λάδι, το σκόρδο, τον κόλιανδρο, το δεντρολίβανο, το χυμό και το ξύσμα λεμονιού και μπόλικο αλατοπίπερο.

Ανακατεύουμε με ένα πιρούνι καλά και βάζουμε τα κομμάτια του κρέατος. Ανακατεύουμε ώστε να βραχούν καλά με τη μαρινάδα.

Σκεπάζουμε το μπολ με μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες (μπορούμε να το αφήσουμε μέχρι και 1 ημέρα).

Άν είμαστε στο σπίτι, φροντίζουμε να ανακατέψουμε το κρέας 1-2 φορές μέσα στο μπολ, για να μαριναριστεί καλύτερα από όλες τις πλευρές.

 

2. Στραγγίζουμε το κρέας (δεν χρειάζεται να το σκουπίσουμε) και το περνάμε εναλλάξ με τα κομμάτια του κρεμμυδιού σε σουβλάκια, κατά προτίμηση μεταλλικά.

Τα ψήνουμε, σε δυνατή φωτιά στην αρχή, τη χαμηλώνουμε στη συνέχεια και κάνουμε συχνά γυρίσματα.

 

Πηγή:msn.com/gastronomos.gr

 

mesaralive.gr  27 April, 2015 ΚΟΣΜΟΣ

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα