Άρση της μονιμότητας στο δημόσιο ζητεί ο Στ. Θεοδωράκης

efsyn.gr  10 January, 2016 ΓΝΩΜΕΣ
Άρση της μονιμότητας στο δημόσιο ζητεί ο Στ. Θεοδωράκης

Πρόσκληση στον ΣΥΡΙΖΑ, τη Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ να συζητήσουν για την άρση της μονιμότητας στο δημόσιο, απεύθυνε από το βήμα της εκδήλωσης «Κόβουμε Σπατάλες - Κόβουμε Φόρους», ο Σταύρος Θεοδωράκης.

Ο επικεφαλής του αντιπολιτευόμενου κόμματος, μιλώντας στην εκδήλωση που οργάνωσε το Ποτάμι, τόνισε: «Οι μεγαλοστομίες δε σε κάνουν μεταρρυθμιστή» και πρόσθεσε: «Θα μπορούσε η κριτική μας προς την κυβέρνηση να ήταν πιο λιτή. Θα αρκούσε να ανακοινώναμε τα ονόματα και τα βιογραφικά, των προέδρων και των διευθυντών, που διορίζει ο κ. Σκουρλέτης, τους συγγενείς των συντρόφων του βουλευτών».

«Ποιοι είναι οι άνθρωποι που σήμερα μας κυβερνούν; Είναι - με ελάχιστες εξαιρέσεις - οι μέτριοι υπάκουοι υπάλληλοι ενός κομματικού μηχανισμού», ανέφερε σε άλλο σημείο της ομιλίας του ο Στ. Θεοδωράκης και διατύπωσε τις βασικές αρχές που προτείνει το Ποτάμι ώστε να εξαλειφθεί το κομματικό κράτος, οι οποίες είναι:

  • Διορισμοί παντού μόνο με διαγωνισμούς και υπό την επίβλεψη του συνταγματικά κατοχυρωμένου ΑΣΕΠ.
  • Να καταργηθούν οι κομματικοί Γενικοί Γραμματείς.
  • Να περιοριστούν - μέχρι εκμηδένισης - οι σχέσεις των κομμάτων με το δημόσιο και να μπει μαχαίρι στις αποσπάσεις δημοσίων υπαλλήλων σε κόμματα και βουλευτές.
  • Αξιολόγηση όλων των θέσεων και όλων των προσώπων του δημοσίου τομέα, κεντρικής και αποκεντρωμένης διοίκησης, με αδιάβλητα κριτήρια.

 

 

efsyn.gr

 

efsyn.gr  10 January, 2016 ΓΝΩΜΕΣ