Άστραψαν και βρόντηξαν στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Φαιστού.

mesaralive  20 February, 2015 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
Άστραψαν και βρόντηξαν στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Φαιστού.

Έντονη ήταν η αντιπαράθεση και ηχηρές οι τοποθετήσεις του Τοπικού Συμβούλου Βοριζίων κ. Γιώργου Καργάκη, αλλά και του επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης κ. Χάρη Κοκαράκη.

Κατά τη διάρκεια των τοποθετήσεών τους οι δύο ομιλητές διαμαρτυρήθηκαν έντονα για τον τρόπο που αντέδρασε ο Δήμος Φαιστού, μίλησαν για την παντελή έλλειψη των μέτρων Πολιτικής Προστασίας που προβλέπονται σε περιπτώσεις εκτεταμένης χιονόπτωσης, αλλά και την αργοπορία των υπηρεσιών του Δήμου ώστε να αντιμετωπιστεί το φαινόμενο των κατολισθήσεων!

Γιώργος Καργάκης: “Χιονίζει στα Βορίζια, γεμίζει το φράγμα και εισπράττει ο Δήμος, όμως εμάς μας ξεχάσατε! Μας ξεχιόνισε ο ήλιος… όχι ο Δήμος. Τα πρόβατά μας έμειναν στο έλεος του Θεού στη διάρκεια της χιονιάς. Πού ήταν αλήθεια η Πολιτική Προστασία του Δήμου Φαιστού; Ανύπαρκτη. Χρειαζόμασταν ένα μικρό μηχάνημα να ξεχιονίσει τους δρόμους  του χωριού και δεν υπήρχε. Πήρα  ο ίδιος τον Αντιπεριφερειάρχη να του ζητήσω βοήθεια και μηχανήματα για να ξεχιονιστεί το χωριό. Μου απάντησε ότι ο Δήμος δε ζήτησε βοήθεια!

Χάρης Κοκαράκης: “Στις χιονιές δεν κοιμόμαστε… δεν κοιμάται κανείς, σαςλέμε για χιόνια, μας απαντάτε ότι δεν έχουν λάστιχα τα μηχανήματα! Όταν ο Δήμος έχει προβλήματα κανένας δεν μπορεί και δεν πρέπει να εφησυχάζει…

Ο αντιδήμαρχος της Δ. Ε. Ζαρού κ.Χαλκιαδάκης΄απάντησε ότι “όποτε ζητήσει κάτι ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας εξυπηρετείται αυθημερόν ή το πολύ την επαύριο”, ενώ ο Δήμαρχος Φαιστού κ. Αρμουτάκης είπε ότι διατέθηκαν αρκετές,προκειμένου να καθαρίσει το χωριό από τα μπάζα του γεωλογικού φαινομένου, αλλά και από τα χιόνια…

 

mesaralive  20 February, 2015 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα