Αθλητικό Σαββατοκύριακο για τους Σαμαρείτες Μοιρών

mesaralive.gr  29 May, 2017 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ
Αθλητικό Σαββατοκύριακο για τους Σαμαρείτες Μοιρών

Γεμάτο ήταν το πρόγραμμα Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών τμήματος Μοιρών καθώς ήταν παρόντες σε τρία αθλητικά γεγονότα που έλαβαν χώρα το περασμένο Σαββατοκύριακο 27 και 28 Μαΐου.

1ο Παμμεσαρίτικο τουρνουά παλαιμάχων ποδοσφαιριστών

Ξεκίνησε το Σάββατο το 1ο Παμμεσαρίτικο τουρνουά παλαιμάχων ποδοσφαιριστών στο γήπεδο της Γαλιάς. Το τουρνουά ήταν διήμερο, αλλά λόγω βροχής αναβλήθηκε ο αγώνας της Κυριακής λόγω καιρού.

Διοργανωτής ήταν η Δόξα Γαλιάς και ήταν αφιερωμένο στη μνήμη του Κώστα Αλεβυζάκη και τα έσοδα διατέθηκαν στο σύλλογο ΑΜΕΑ «το Μέλλον». Παρόντες ήταν 4 Εθελοντές Σαμαρείτες για την υγειονομική κάλυψη του αγώνα.

Festos Run

Πάνω από 300 αθλητές και περιπατητές, μικροί και μεγάλοι, έτρεξαν σε τρεις διαδρομές, προσφέροντας συγχρόνως στήριξη στην ανέγερση των Ξενώνων του Συλλόγου «ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ» «Βιργινία Μανασάκη» στα πλαίσια της διοργάνωσης του Festos Run για Τρίτη φορά. Οι διαδρομές ήταν τρεις με την μεγαλύτερη διαδρομή των 9 χιλιομέτρων από τη Φαιστό, όπου και δόθηκε στις 9:30 η εκκίνηση, ενώ μια ώρα περίπου αργότερα ξεκινούσε από το κέντρο του Καμηλαρίου η δεύτερη διαδρομή των 4,2 χιλιομέτρων. Παράλληλα δόθηκε η ευκαιρία και στους μικρούς δρομείς να τρέξουν έναν μικρό αγώνα 1.000μ και οι τρεις διαδρομές είχαν ως τερματισμό την πλατεία του Καλαμακίου.

Παρόντες ήταν 10 Εθελοντές του Ε.Ε.Σ. Μοιρών ύστερα από κάλεσμα των διοργανωτών για την υγειονομική κάλυψη του αγώνα ύστερα από κάλεσμα των διοργανωτών.

Psiloritis International Trail Race

Παράλληλα ομάδα 4 Εθελοντών Σαμαρειτών του τμήματος Μοιρών, ύστερα από πρόσκληση του τμήματος ΕΕΣ Ρεθύμνου βρέθηκε στο χωριό Κουρούτες Αμαρίου για την συνδρομή του στην υγειονομική κάλυψη του Διεθνούς Αγώνα Δρόμου Psiloritis International Trail Race με συνολικό  35χιλ. από το χωριό Πλατάνια έως Κουρούτες. Στον βασικό αγώνα μήκους 35 χιλιομέτρων συνεργάστηκαν με απόλυτη επιτυχία εθελοντές και των τριών τμημάτων Ρεθύμνου, Ηρακλείου και Μοιρών καθώς η διαδρομή ξεκινούσε από το οροπέδιο της Νίδας στα Ανώγεια κ οι αθλητές κλήθηκαν να κατακτήσουν την κορυφή του Ψηλορείτη στα 2.456μ μέσα από πολύ δύσκολες καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν σε όλο το μήκος της διαδρομής. 

 

mesaralive.gr  29 May, 2017 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ