Αυγενάκης: Ξεκινά η αναβάθμιση της Γεωργικής Σχολής Μεσσαράς

  16 August, 2023 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΓΡΟΤΙΚΑΑΡΘΡΑ
Αυγενάκης: Ξεκινά η αναβάθμιση της Γεωργικής Σχολής Μεσσαράς

Στην ουσιαστική επαναλειτουργία και αναβάθμιση της ιστορικής Γεωργικής Σχολής Μεσσαράς, προχωρεί ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Λευτέρης  Αυγενάκης.

Με στόχο να ξαναγίνει η Σχολή επίκεντρο της εκπαίδευσης των αγροτών  και να αποτελέσει πρότυπο γεωργικής σχολής για τη χώρα μας, ο κ. Αυγενάκης συγκαλεί αύριο, Πέμπτη, στις 13.00, σύσκεψη στις εγκαταστάσεις της Σχολής, με τη συμμετοχή του περιφερειάρχη Σταύρου Αρναουτάκη, των Δημάρχων Γόρτυνος και Φαιστού, του γγ του ΥπΑΑΤ, Γιώργου Στρατάκου, του προέδρου του ΕΛΓΟ – ΔΗΜΗΤΡΑ, Σέρκο Χαρουτουνιάν,  του καθηγητή του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών και πρώην γγ του ΥπΑΑΤ, Χρ. Αυγουλά  και της καθηγήτριας του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου, Μαρίας Μιχαλοπούλου, εκπροσώπων της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής, του προέδρου της Αναπτυξιακής Κρήτης, εκπροσώπων της Διαχειριστικής του Προγράμματος Αγροτικής και της διοίκησης της Γεωργικής  Σχολής Μεσσαράς.

Ιδιαίτερη σημασία έχει επίσης η επίσκεψη του ΥπΑΑΤ, Λευτέρη Αυγενάκη την Παρασκευή, στις 11.00, στο Μεσογειακό Αγρονομικό Ινστιτούτο Χανίων, ένα από τα τέσσερα Μεσογειακά Αγρονομικά Ινστιτούτα του Διεθνούς Κέντρου Ανώτατων Μεσογειακών Γεωπονικών Σπουδών (CIHEAM), το οποίο εστιάζει στο τρίπτυχο: Μεσογειακή γεωργία, τρόφιμα και αγροτική ανάπτυξη. Το έργο του Μ.Α.Ι.Χ. είναι εκπαιδευτικό και ερευνητικό. Δίνει μεταπτυχιακούς τίτλους σπουδών μετά από διετή φοίτηση και προάγει μέσω των ερευνών που διεξάγει τη μεσογειακή γεωργία. Παράλληλα συμβάλλει στην ενδυνάμωση των σχέσεων μεταξύ των 13 μελών που συναποτελούν το CIHEAM.

 

  16 August, 2023 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΓΡΟΤΙΚΑΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα