Αυγενάκης : Ο διάλογος με τους αγρότες συνεχίζεται

  07 March, 2024 ΑΓΡΟΤΙΚΑΑΡΘΡΑ
Αυγενάκης : Ο διάλογος με τους αγρότες συνεχίζεται

«Τα βασικά αιτήματα των αγροτών στις ελληνικές κινητοποιήσεις ήταν κατά βάση το αγροτικό πετρέλαιο, για το οποίο ήδη προχωράει η ΚΥΑ. Επίσης η βελτίωση της ΚΑΠ και οι ελληνοποιήσεις και οι έλεγχοι που ζητούν δικαίως» δήλωσε ο  ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Λευτέρης Αυγενάκης μιλώντας στον Realfm 97,8 και στον Νίκο Χατζηνικολάου.

«Έχουμε δώσει στη δημοσιότητα τα στοιχεία των ελέγχων που άρχισαν από τον Γενάρη μετά τη συγκρότηση μικτών κλιμακίων στελεχών με παρουσία εισαγγελέων σε στοχευμένα σημεία, σούπερ μάρκετ, πύλες εισόδου της χώρας αλλά και γαλακτοβιομηχανίες. Δώσαμε βάρος στο γάλα, ακολούθησαν έλεγχοι σε οπωροκηπευτικά. Συνεχίζονται οι στοχευμένοι έλεγχοι και στο μέλι και στο λάδι και θα ακολουθήσουν και στο κρέας. Υπάρχουν προβλήματα, άρα έχουν δίκαιο οι αγρότες. Είδαμε στην πράξη τα κενά και τα προβλήματα» περιέγραψε.

«Προχωράμε με στόχο να πετύχουμε τις μέγιστες βελτιώσεις στην ΚΑΠ, όλα πρέπει να γίνουν πριν από τις ευρωεκλογές. Έχω ζητήσει την βοήθεια και τις προτάσεις και των υπολοίπων κομμάτων ώστε και εκείνοι από τις ευρωομάδες τους να δώσουν τη δική τους μάχη» πρόσθεσε.

«Τη Δευτέρα ο Πρωθυπουργός θα έχει συναντήσεις με θεσμικούς και με τους αγρότες. Ο διάλογος συνεχίζεται, υπάρχει μια ειλικρινής σχέση με τους εκπροσώπους του θεσσαλικού κάμπου, γιατί βλέπουν ότι γίνεται προσπάθεια από πλευράς κυβέρνησης» επεσήμανε.

Ακούστε το ηχητικό

 

  07 March, 2024 ΑΓΡΟΤΙΚΑΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα