Αυγουστιάτικη Πανσέληνος : Ανοιχτοί 120 αρχαιολογικοί χώροι και μνημεία-Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων

  22 August, 2021 ΑΡΘΡΑ
Αυγουστιάτικη Πανσέληνος : Ανοιχτοί 120 αρχαιολογικοί χώροι και μνημεία-Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων

 Κυριακή στις 22 Αυγούστου πέφτει φέτος το μεγαλύτερο και δημοφιλέστερο φεγγάρι του χρόνου. Όπως κάθε χρόνου οι πολίτες θα μπορούν να απολαύσουν την αυγουστιάτικη πανσέληνο σε ένα μνημείο ή σε κάποιον αρχαιολογικό χώρο που θα παραμείνουν ανοιχτοί και με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

Όπως έχει ανακοινωθεί από το υπουργείο Πολιτισμού, 120 αρχαιολογικοί μουσειακοί χώροι σε όλη τη χώρα θα παραμείνουν ανοιχτοί για να υποδεχθούν το κοινό, ενώ 52 από αυτούς θα φιλοξενήσουν πολλές και ποικίλες εκδηλώσεις.

Μπορείτε να δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα και τις εκδηλώσεις εδώ

Η ανακοίνωση από το υπουργείο Πολιτισμού για την Πανσέληνο Αυγούστου του 2021

Το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού υπό τον συντονισμό της Γενικής Διεύθυνσης Αρχαιοτήτων και Πολιτιστικής Κληρονομιάς διοργανώνει για μία ακόμη χρονιά τις εκδηλώσεις της Αυγουστιάτικης Πανσελήνου προσφέροντας τους αρχαιολογικούς χώρους και τα μουσεία στο κοινό με ελεύθερη είσοδο για να απολαύσουν το φως του φεγγαριού, την Κυριακή 22 Αυγούστου.

Για το 2021,  200 χρόνια μετά την Ελληνική Επανάσταση, επιλέχθηκε ως θέμα της αφίσας το οχυρωματικό συγκρότημα Τρουπάκηδων -Μούρτζινων στην Καρδαμύλη, το οποίο αποτέλεσε στις αρχές του 1821 χώρο φιλοξενίας του οπλαρχηγού Θεόδωρου Κολοκοτρώνη στην Μάνη, στο πλαίσιο προετοιμασίας της αρχής της επανάστασης.

Την Κυριακή 22 Αυγούστου 2021, εκατόν είκοσι ένας (120) αρχαιολογικοί χώροι και μουσεία σε όλη τη χώρα θα υποδεχθούν το κοινό για να θαυμάσει  την Πανσέληνο. Πενήντα τρεις (52) από αυτούς θα φιλοξενήσουν ποικίλες εκδηλώσεις. Η φετινή διοργάνωση, εκτός από τη νύχτα της 22ας Αυγούστου, θα πλαισιωθεί και από εκδηλώσεις που έχουν προγραμματιστεί για τις 20, 21, 23 και 25 Αυγούστου.

Οι εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν φέτος είναι κυρίως μουσικές συναυλίες, θεατρικές παραστάσεις, παραστάσεις χορού, ποιητικές απαγγελίες, προβολή ντοκιμαντέρ, εικαστικές εκθέσεις, αστροπαρατήρηση και ξεναγήσεις. Οι περισσότερες εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν σε συνεργασία με φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης καθώς και πολιτιστικούς, εξωραϊστικούς συλλόγους.

Οι εκδηλώσεις και η επίσκεψη του κοινού στους αρχαιολογικούς χώρους και τα μουσεία θα διεξαχθούν σύμφωνα με τα ισχύοντα πρωτόκολλα ασφαλείας που έχουν καταρτισθεί για κάθε αρχαιολογικό χώρο και μουσείο στο πλαίσιο περιορισμού διασποράς του κορονοϊού  COVID 19  και σύμφωνα με τα ισχύοντα μέτρα ασφαλείας κατά την περίοδο πραγματοποίησής τους.

 

  22 August, 2021 ΑΡΘΡΑ