Αύριο τιμούν τους ήρωες!

mesaralive.gr  04 May, 2019 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣΑΡΘΡΑ
Αύριο τιμούν τους ήρωες!

Τη μνήμη των πεσόντων στο Ολοκαύτωμα του Μαγαρικαρίου, καθώς και τον αρχηγό της Εθνικής Αντίστασης καπετάν Γεώργιο Πετρακογιώργη, τιμούν με μια ακόμη εκδήλωση μνήμης.

Συγκεκριμένα ο Δήμος Φαιστού, η Τοπική Κοινότητα Μαγαρικαρίου και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Μαγαρικαρίου, συνδιοργανώνουν τις εκδηλώσεις μνήμης πεσόντων και ολοκαυτώματος Μαγαρικαρίου, από τα στρατεύματα κατοχής το Μάη του 1944, την Κυριακή 5 Μαΐου 2019.

Νωρίς το πρωί αναμένεται να τελεστεί Ιερά Ακολουθία στον Ιερό Ναό Μιχαήλ Αρχαγγέλου και Αγίου Κωνσταντίνου, τρισάγιο στο χώρο του ανδριάντα καπετάν Πετρακογιώργη και επιμνημόσυνη δέηση στο Μνημείο Πεσόντων στη θέση Γριά Βρύση. 

Η εκδήλωση θα ολοκληρωθεί με την κατάθεση στεφάνων στο χώρο του Ηρώου Πεσόντων και την τήρηση ενός λεπτού σιγή για τα θύματα και τους αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης.


Αναλυτικά το πρόγραμμα:

7.00π.μ.  Όρθρος – Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Μιχαήλ Αρχαγγέλου και Αγίου Κωνσταντίνου Μαγαρικαρίου, Ιερουργούντος του Πανοσιολογιότατου Αρχιμανδρίτου Αντωνίου Φραγκάκη Ιεροκύρηκα Ιεράς Μητροπόλεως Γορτύνης κ΄Αρκαδίας.
09.30: Μνημόσυνο Πεσόντων
10.15 : Τρισάγιο στο χώρο του Ανδριάντα καπετάν Πετρακογιώργη.
11.15: Επιμνημόσυνη Δέηση στο Μνημείο Πεσόντων στη θέση Γριά βρύση. 
-Έπαρση σημαίας.
-Προσκλητήριο Πεσόντων
-Χαιρετισμοί Εκπροσώπων
-Πανηγυρικός απ’ τον εκπαιδευτικό κ. Μανώλη Κυραλάκη.
-Κατάθεση στεφάνων στο χώρο του Ηρώου πεσόντων
-Τήρηση ενός λεπτού σιγής για τα θύματα και τους αγωνιστές της Eθνικής Aντίστασης.
-Εθνικός ύμνος.
-Λήξη τελετής .

 

mesaralive.gr  04 May, 2019 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣΑΡΘΡΑ