Αυτά είναι τα νέα μέτρα στήριξης ύψους 3,5 δισ. ευρώ

  03 July, 2020 OIKONOMIAΑΡΘΡΑ
Αυτά είναι τα νέα μέτρα στήριξης ύψους 3,5 δισ. ευρώ

Νέα μέτρα στήριξης ύψους 3,5 δισ. ευρώ για την εργασία και την επιχειρηματικότητα ανακοίνωσε από τη Βουλή στην "Ώρα του Πρωθυπουργού" ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο Πρωθυπουργός ανακοίνωσε συγκεκριμένα τα εξής:


1. Μηδενίζεται η προκαταβολή φόρου για τις επιχειρήσεις που ο τζίρος ήταν κάτω 35% και μειώνεται για τις επιχειρήσεις που είχαν μείωση τζίρου 30%-70%. Μηδενική η προκαταβολή φόρου για εποχικές επιχειρήσεις. Μισή προκαταβολή φόρου θα καταβάλλουν οι ελεύθεροι επαγγελματίες που δεν υπόκεινται σε ΦΠΑ.
2. Τρίτος κύκλος επιστρεπτέας προκαταβολής που αφορά και σε ατομικές επιχειρήσεις, χωρίς εργαζομένους και χωρίς ταμειακή μηχανή
βάσει του τζίρου Ιουνίου, Ιουλίου, Αυγούστου. 7000 επιχειρήσεις του τουρισμού θα πάρουν επιστρεπτέα προκαταβολή την επόμενη εβδομάδα. 120.000 επιχειρήσεις έχουν ωφεληθεί από την επιστρεπτέα προκαταβολή.
3. Η επιδότηση των εργοδοτικών εισφορών κατά 60% για τους εργαζομένους του προγράμματος "Συν-εργασία" επεκτείνεται για τους μήνες Αύγουστο, Σεπτέμβριο και Οκτώβριο.
4. Οι εποχικές επιχειρήσεις του τουρισμού (όπως ορίστηκαν πριν οι εποχικές) δεν θα πληρώσουν καθόλου εργοδοτικές εισφορές για το τρίμηνο Ιούλιος Αύγουστος και Σεπτέμβριος.
5. Επεκτείνεται η δυνατότητα αναστολής της σύμβασης σε εργαζόμενους σε όλο το φάσμα του τουρισμού (περιλαμβανομένων καταστημάτων που ζουν από τον τουρισμό.
Το πρόγραμμά μας δεν αφήνει κανέναν ακάλυπτο. Τα επιδόματα ανεργίας έχουν επεκταθεί. Καθώς βρισκόμαστε σε αχαρτογράφητα νερά κανένα πρόγραμμα δεν μπορεί να είναι στατικό. Οι παρεμβάσεις μας είναι δυναμικές. Έχουμε φυλάξει πυρομαχικά. Θέλω να θυμίσω ότι καθόλη τη διάρκεια της κρίσης το κράτος ενίσχυσε τα ταμειακά του διαθέσιμα, επισήμανε ο κ. Μητσοτάκης.

Δείτε εδώ τις ανακοινώσεις του πρωθυπουργού απο το βήμα της Βουλής
 

 

Δείτε επίσης

Σχετικά άρθρα

  03 July, 2020 OIKONOMIAΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα