Αυτά είναι τα νησιά γύρω από την Κρήτη που ...θέλουν οι Τούρκοι

Γιώργος Λαμπράκης  01 December, 2016 ΚΟΣΜΟΣ
Αυτά είναι τα νησιά γύρω από την Κρήτη που ...θέλουν οι Τούρκοι

Την ώρα που η χώρα ασχολείται με την 4ήμερη απόδραση του Αλέξη Τσίπρα στην Κούβα και εν μέσω της σκληρής διαπραγμάτευσης με τους δανειστές που ζητούν περισσότερο ... αίμα, η Τουρκία κορυφώνει τις προκλήσεις της και επαναφέρει στο προσκήνιο τις παράλογες και ανιστόρητες διεκδικήσεις ελληνικών νησιών και βραχονησίδων

Ντια, Γαϊδουρονήσι, Γαύδος και Διονυσάδες, νησιά που βρίσκονται γύρω από την Κρήτη, συμπεριλαμβάνονται στην σχετική λίστα του επικεφαλής της αντιπολίτευσης στην Τουρκία (CHP) Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, ο οποίος ούτε λίγο ούτε πολύ ζήτησε από την τουρκική κυβέρνηση να παρέμβει και να προχωρήσει στην... ανακατάληψη 18 συνολικά ελληνικών νησιών και βραχονησίδων!

Τα υπόλοιπα σημεία, πλην αυτών που βρίσκονται γύρω από την Κρήτη, είναι τα νησιά και οι βραχονησίδες: Φούρνοι, Θύμαινα, Κίναρος, Λέβιθα, Καλόλιμνος, Παναγιά, Οινούσσες, Αγαθονήσι, Αρκοί, Φαρμακονήσι, Ψέριμος, Γυαλί, Φούρνοι, Σύρνα και Κουφονήσι!

Οι συνεχείς προκλήσεις εκ μέρους της Άγκυρας, οι αναφορές Ερντογάν στην Συνθήκη της Λωζάνης και οι ευθείες επιθέσεις σε Αθήνα και Λευκωσία, σε συνδυασμό με τον ύπουλο ρόλο του Τουρκικού Προξενείου της Κομοτηνής και τον σκοτεινό ρόλο της Τουρκίας αλλά και άλλων πολιτικών παραγόντων στη Θράκη, δημιουργούν ανησυχία και προβληματισμό. Από κοντά και ο ... Αλβανός πρωθυπουργός Έντι Ράμα, ο οποίος με κάθε ευκαιρία θέτει θέμα "τσαμουριάς", εκμεταλλευόμενος και αυτός το κλίμα που έχει διαμορφωθεί το τελευταίο διάστημα.

Μέσα σε αυτό το σκηνικό, δεν λείπουν και οι εκτιμήσεις από πολλές πλευρές, ότι το επόμενο διάστημα οι προκλήσεις θα ενταθούν και ενδέχεται να φτάσουν ακόμα και στην πρόκληση θερμού επεισοδίου στο Αιγαίο. 

Τις εξελίξεις παρακολουθούν στενά οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις αλλά και οι υπηρεσίες Ασφαλείας, εκτιμώντας όλα τα δεδομένα και λαμβάνοντας τα απαραίτητα μέτρα, κυρίως στα νησιά. Άλλωστε, τα μέτρα είχαν αρχίσει σταδιακά να εφαρμόζονται αμέσως μετά την εκδήλωση του αποτυχημένου τουρκικού πραξικοπήματος τον περασμένο Ιούλιο στην Τουρκία και της έντασης που εξακολουθεί να υπάρχει στην γείτονα χώρα.

 

ΠΗΓΗ: ekriti.gr

 

Γιώργος Λαμπράκης  01 December, 2016 ΚΟΣΜΟΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα