Aυτή την Πρωτομαγιά η Κρήτη πάει στο ΣΕΦ.

mesaralive.gr  01 May, 2015 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
Aυτή την Πρωτομαγιά η Κρήτη πάει στο ΣΕΦ.

Θέλεις να γνωρίσεις μερικά από τα πιο νόστιμα κρητικά προϊόντα; Πέρασε μια βόλτα από την έκθεση "Κρήτη: η μεγάλη συνάντηση" στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας από 1 έως 4 Μαΐου.

Μετά το στάδιο Tae Kwon Do και την Τεχνόπολις στο Γκάζι είναι σειρά του Σ.Ε.Φ. να υποδεχτεί την τρίτη κατά σειρά παγκρήτια έκθεση "Κρήτη: η μεγάλη συνάντηση", που έρχεται να συστήσει στους χιλιάδες επισκέπτες μερικά από τα πιο κρητικά προϊόντα και γεύσεις, τόσο μέσω των εκθεμάτων όσο και μέσω των παράλληλων γαστρονομικών εκδηλώσεων.

Η έκθεση είναι μικτή και εκτός από παραγωγούς και προϊόντα φιλοξενεί και άλλους φορείς της Κρήτης, οι οποίοι δραστηριοποιούνται στους τομείς των υπηρεσιών, του τουρισμού και του πολιτισμού.

Στόχος τους να αναδειχθεί το σύγχρονο πρόσωπο του νησιού, γνωστοποιώντας στους επισκέπτες τις εξαιρετικές ξενοδοχειακές και τουριστικές υποδομές που διαθέτει.

Συγκεκριμένα, στην έκθεση συμμετέχουν επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται και στους 3 τομείς της παραγωγικής διαδικασίας, μονάδες παραγωγής και μεταποίησης αγροτικών και κτηνοτροφικών προϊόντων, συνεταιριστικές οργανώσεις, δημόσιοι και ιδιωτικοί φορείς που δραστηριοποιούνται στον τομέα της ανάπτυξης, εταιρείες από τον ευρύτερο τομέα του τουρισμού και επιχειρήσεις που ασχολούνται με τη βιομηχανική παραγωγή.

Παράλληλα, ξεχωριστή παρουσία θα έχουν Δήμοι της Κρήτης για να αναδείξουν τις τοπικές παραγωγές και τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της περιοχής τους.

Εκτός από την έκθεση, σημείωσε να επισκεφτείς και τις παράλληλες εκδηλώσεις που θα τρέχουν, μερικές από τις οποίες είναι ιδιαίτερα "νόστιμες" μιας και φιλοδοξούν να αναδείξουν τις ιδιαίτερες πτυχές της κρητικής κουζίνας και των κρητικών προϊόντων.

Ενδεικτικά αναφέρουμε την εκδήλωση με τη σεφ Ντίνα Νικολάου που εμπνέεται και δημιουργεί με προϊόντα της Κρήτης την 1η Μαΐου στις 15:00, καθώς και την εκδήλωση με θέμα "Η γαστρονομία της Κρήτης από τη Λέσχη Αρχιμαγείρων Κρήτης" στις 2 Μαΐου στις 14:30.

 

πηγή: olivemagazine.gr/newmoney.gr

 

Δείτε επίσης

Σχετικά άρθρα

mesaralive.gr  01 May, 2015 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα