Αυτό είναι το σχέδιο για την επανεκκίνηση του αθλητισμού

  30 April, 2020 ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣΑΡΘΡΑ
Αυτό είναι το σχέδιο για την επανεκκίνηση του αθλητισμού

Ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, κύρηξε την αντίστροφή μέτρηση για την επανέναρξη της Superleague, ανακοινώνοντας την επιστροφή των ομάδων στις προπονήσεις από τις 5 Μαΐου.

Ο Αυγενάκης βρέθηκε στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου από την πλευρά της κυβέρνησης, όπου και ανακοινώθηκε η άρση των “σκληρών” μέτρων που έφερε ο κορονοϊός, με τον ίδιο να ενημερώνει για τις εξελίξεις στον τομέα του αθλητισμού, τόσο του ερασιτεχνικού, όσο και του επαγγελματικού.

Πιο συγκεκριμένα, ο υφυπουργός Αθλητισμού ανέφερε τα εξής: “Συγκινητική είναι η στάση της αθλητικής οικογένειας, η οποία και εξέπεμψε αλληλεγγύη σε όλο τον κόσμο. Μεγάλα ονόματα του αθλητισμού προσφέρουν σε δημοπρασίες αντικείμενα για να ενισχύουν το υπουργείο Υγείας. Τους ευχαριστούμε όλους θερμά.

Με αίσθημα ευθύνης θα συνεχίσουμε τη “μάχη” χωρίς εφησυχασμό. Συστήσαμε υγειονομική επιτροπή για την επανεκκίνηση του αθλητισμού. Ανακοινώνουμε τα πρωτόκολλα για τον αθλητισμό: Θα υφίσταται μία είσοδος στα γήπεδα, έλεγχος μέσω ερωτηματολογίου, θα φοράμε όλοι μάσκες και τα δικά μας αθλητικά είδη, τα οποία και πλένουμε στο σπίτι. Θα πρέπει ο καθένας να ενημερώνει άμεσα για πυρετό και κόπωση.

Θα απολυμαίνονται όλα τα όργανα ανά αθλητή και θα χρησιμοποιούμε  τα δικά μας νερά. Παραμένουν κλειστά τα γυμναστήρια.

Όλα τα παραπάνω ισχύουν από 4 Μαΐου έως και τα μέσα Μαΐου, οπότε και θα επανέλθουμε. Επιτρέπεται η προπόνηση των Αθλητών για τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Επιτρέπονται και πάλι οι αγώνες σε Τένις, Γκολφ, Ποδηλασία δρόμου, Ιππασία, Σκοποβολή, Τοξοβολία, Μηχανοκίνητο αθλητισμό.

Ξεκινάνε από 5 Μαΐου, οι προπονήσεις των ομάδων της Superleague. Περιμένουμε από τις ομάδες, τις δικές τους αποφάσεις για το πρωτάθλημα.

Αθλούμαστε υπεύθυνα, μένουμε ασφαλείς.

 

  30 April, 2020 ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα