Αυτοδιοικητικές Εκλογές:  Οι δηλώσεις των πολιτικών αρχηγών για τα αποτελέσματα

  16 October, 2023 ΑΡΘΡΑ
Αυτοδιοικητικές Εκλογές:  Οι δηλώσεις των πολιτικών αρχηγών για τα αποτελέσματα

«Έχουμε στηρίξει ουσιαστικά την τοπική αυτοδιοίκηση α' και β' βαθμού και προσμένουμε σε μια γόνιμη και παραγωγική συνεργασία με όλους τους εκλεγμένους περιφερειάρχες και δημάρχους. Ως προς τα πολιτικά συμπεράσματα αυτής της Κυριακής σίγουρα δεν ήταν μια ιδιαίτερα καλή βραδιά για την ΝΔ. Θέλω να θυμίσω όμως ότι τα πολιτικά συμπεράσματα ως προς την κατανομή των δυνάμεων των κομμάτων ουσιαστικά βγήκαν την προηγούμενη Κυριακή. Είναι σαφές ότι υπήρξε μια αντισυσπείρωση πολλών δυνάμεων απέναντι σε υποψηφίους της ΝΔ. Στο κάτω κάτω η ΝΔ πήρε 41% και όχι 51% και προφανώς το βήμα αυτό για πολλούς υποψηφίους που στηρίχθηκαν από την ΝΔ από το 41% στο 51% δεν ήταν ιδιαίτερα εύκολο» είπε ο πρωθυπουργός και πρόεδρος της ΝΔ μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των αυτοδιοίκητων εκλογών.

«Επίσης θέλω να επισημάνω ότι είναι ιδιαίτερα χαμηλή η συμμετοχή σε αυτή την κάλπη, κάτι το οποίο νομίζω ότι πρέπει να μας προβληματίσει όλους. Από εκεί και πέρα ως προς τα πολιτικά μηνύματα ένα θα πω μόνο. Η κυβέρνηση οφείλει να πορεύεται με τα πόδια καλά γειωμένα στη γη. Να λαμβάνει τα πολιτικά μηνύματα ανά πάσα στιγμή και να αγωνίζεται με όλες της τις δυνάμεις για να βελτιώνει την καθημερινότητα των Ελλήνων πολιτών. Αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε με έμφαση στη μεταρρυθμιστική μας ατζέντα» προσέθεσε.

Επίσης είπε ότι «στο πολιτικό πρόταγμα για όσους σπεύδουν να πανηγυρίσουν βγάζοντας ενδεχομένως συμπεράσματα τα οποία δεν αντιστοιχούν στις πραγματικές πολιτικές ισορροπίες να θυμίσω ότι είχαμε εθνικές εκλογές πριν από 3 μήνες στις οποίες κατεγράφη με απόλυτη σαφήνεια η δύναμη των κομμάτων».

«Εύχομαι και πάλι καλή αρχή σε όλους τους νέους εκλεγμένους τοπικούς άρχοντες και όπως είπα η κυβέρνηση είναι εδώ για να συνεργαστεί μαζί τους» σημείωσε.

Κασσελάκης: Η πρώτη μεγάλη ρωγμή έγινε

Με ένα βίντεο-μήνυμα που ανήρτησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης από τη Νέα Υόρκη όπου βρίσκεται από χθες, ο Στέφανος Κασσελάκης στον απόηχο των αποτελεσμάτων του β' γύρου των αυτοδιοικητικών εκλογών δηλώνει υπερήφανος για τον δημοκρατικό και προοδευτικό κόσμο, που «σήκωσε ανάστημα και έδειξε ότι είμαστε πλειοψηφία». Υπερήφανος για τη «σύγχρονη αριστερά», όπως τονίζει, «που έδειξε ότι όταν ακομπλεξάριστα λέμε, πριν καν την πρώτη Κυριακή, ότι "είμαστε με τον προοδευτικό κόσμο, με τους προοδευτικούς υποψηφίους χωρίς αστερίσκους", δείτε τι γίνεται».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ αναφέρει ότι «η πρώτη μεγάλη ρωγμή έγινε» και σημειώνει: «Πάμε τώρα, επόμενο σταθμό τις ευρωεκλογές. Πάμε δυνατά».

Αναλυτικά ο κ. Κασσελάκης αναφέρει:

«Ήθελα πολύ να είμαι μαζί σας απόψε σήμερα σε μια γιορτή όχι μόνο της δημοκρατίας, αλλά και του δημοκρατικού κόσμου, του προοδευτικού κόσμου, ο οποίος σήκωσε ανάστημα και έδειξε οτι είμαστε η πλειοψηφία. Και είμαι υπερήφανος και για τη σύγχρονη αριστερά η οποία έδειξε ότι όταν ακομπλεξάριστα λέμε, πριν καν την πρώτη Κυριακή, ότι "είμαστε με τον προοδευτικό κόσμο, με τους προοδευτικούς υποψηφίους χωρίς αστερίσκους", δείτε τι γίνεται. Αυτή η παντοδυναμία Μητσοτάκη, το μπλε κράτος, η ροή του χρήματος, το επιτελικό κράτος, η αλαζονεία, η οικογενειοκρατία στην πολιτική και στην οικονομία και στην κοινωνία, ξαφνικά λαμβάνει μια απάντηση.

Είμαι πάρα πολύ υπερήφανος για τη Θεσσαλία και τον Δήμητρα Κουρέτα. Με το που επιστρέψω στην Ελλάδα θα ξανά ανέβω στη Θεσσαλία, γιατί είναι προτεραιότητα μου οι πολίτες αυτής της περιφέρειας να βρουν επιτέλους δικαιοσύνη. Δε θα τη βρουν από τη ΝΔ, θα τη βρουν από εμάς που θα σταθούμε δίπλα τους έμπρακτα, όχι μόνο μέχρι να πάρουν αποζημίωση ή να ξελασπώσουν τα σπίτια τους αλλά μέχρι ο τόπος του να ανθίσει και πάλι.

Να συγχαρώ επίσης τον Χάρη Δούκα, τον Στέλιο Αγγελούδη, την Τίνα Καφατσάκη και τον Σίμο Ρούσσο και όλους τους προοδευτικούς υποψηφίους που πέτυχαν νίκες σήμερα.

Η πρώτη μεγάλη ρωγμή έγινε. Πάμε τώρα, επόμενο σταθμό τις ευρωεκλογές, πάμε δυνατά».

Ανδρουλάκης: Πετύχαμε μια καθαρή νίκη του ΠΑΣΟΚ και της Δημοκρατικής Παράταξης

Μεγάλη ικανοποίηση εξέφρασε ο Νίκος Ανδρουλάκης για την ανατροπή/νίκη του Χάρη Δούκα στην Αθήνα και τα θετικά αποτελέσματα που πέτυχε το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής εκλέγοντας αρκετούς δημάρχους.

«Σήμερα πετύχαμε μια καθαρή νίκη του ΠΑΣΟΚ και της Δημοκρατικής Παράταξης. Νίκη της αυτοδιοίκησης που υπηρετεί τον πολίτη. Νίκη της ανανέωσης. Νίκη του προοδευτικού λόγου που αγκαλιάζει τις πραγματικές αγωνίες του ελληνικού λαού», ανέφερε την Κυριακή ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ εξαπολύοντας ευθεία επίθεση στον Κυριάκο Μητσοτάκη:

«Είναι όμως και η πρώτη μεγάλη ήττα του κ. Μητσοτάκη. Της αλαζονείας, της αμετροέπειας και των πελατειακών πρακτικών. Ο κ. Μητσοτάκης απέδειξε τον τελευταίο μήνα ότι είναι ικανός να συνεργαστεί ακόμα και με το σκοτάδι για να πετύχει τους εκλογικούς του στόχους». Όπως είπε ο κ. Ανδρουλάκης, ο ελληνικός λαός του έστειλε ξεκάθαρο μήνυμα.

«Εμείς συνεχίζουμε ενωμένοι τη νικηφόρα πορεία που ξεκινήσαμε στις εθνικές εκλογές. Έχουμε πολλούς αγώνες, πολλές μάχες και μεγάλες προκλήσεις μπροστά μας. Είμαι σίγουρος ότι θα τις κερδίσουμε ενωμένοι όλοι μαζί», συμπλήρωσε και τόνισε:

«Γιατί πιστεύουμε ότι ο ελληνικός λαός χρειάζεται μία ισχυρή, προοδευτική, αξιόπιστη δύναμη για να στείλει τη Νέα Δημοκρατία στην αντιπολίτευση. Μια ισχυρή προοδευτική δύναμη, που θα είναι η επόμενη κυβέρνηση. Μια ισχυρή αξιόπιστη δύναμη που θα δώσει μία άλλη πνοή στον ελληνικό λαό. Για αξιοπρέπεια, για κοινωνική δικαιοσύνη, για δίκαιη ανάπτυξη. Αυτό είναι το όραμά μας και είμαι σίγουρος ότι θα τα καταφέρουμε».

Απαντώντας σε ερώτηση για τον νέο δήμαρχο Αθηναίων, Χάρη Δούκα, ο Νίκος Ανδρουλάκης σημείωσε:

«Ο κ. Δούκας, ο οποίος ανέλαβε μία σημαντική ευθύνη και τα κατάφερε, είναι ένας άνθρωπος ηθικός, με επάρκεια και είμαι σίγουρος ότι ο λαός των Αθηνών θα έχει έναν δήμαρχο που θα προσφέρει τα μέγιστα για να βελτιώσει την πόλη μας και να την κάνει πιο ανθρώπινη. Είμαι σίγουρος ότι θα πετύχει στο έργο του».

 

  16 October, 2023 ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα