Αυτός είναι ο δρόμος Ηράκλειο - Μεσαρά (βίντεο)

mesaralive.gr  01 May, 2019 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ
Αυτός είναι ο δρόμος Ηράκλειο - Μεσαρά (βίντεο)

Δείτε τα πλάνα σε όλο το μήκος του δρόμου Αγία Βαρβάρα - Απομαρμά και σε όποια σημεία ήταν εφικτά λόγω των έργων.

Υπενθυμίζεται ότι ο γενικός διευθυντής Συγκοινωνιακών Υποδομών κ. Καρνέσης πραγματοποίησε νέα αυτοψία στην περιοχή, συνοδευόμενος από στελέχη του Οργανισμού Ανάπτυξης Κρήτης, όπου είδαν από κοντά την εξέλιξη των εργασιών που προχωρούν με εξαιρετικά εντατικοποιημένους ρυθμούς.

Όπως τονίσθηκε, πλέον έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες διαμόρφωσης του κεντρικού δικτύου με εξαίρεση δύο σημεία στα οποία έχει δοθεί όλο το βάρος για τη γρήγορη ολοκλήρωσή τους. Ακριβώς επειδή το έργο ουσιαστικά βρίσκεται σε μια πολύ καλή πορεία ολοκλήρωσης, δόθηκε από τη Διαχειριστική Αρχή μια τελευταία προθεσμία αφού είναι κοινή επιθυμία όλων των πλευρών το έργο να μη μείνει ημιτελές λίγο πριν από την τελική υλοποίησή του. Στο πλαίσιο αυτό, συμφωνήθηκε να δοθεί μια τελευταία χρονική παράταση, αλλά με την προϋπόθεση ότι η Διαχειριστική Αρχή θα έχει μια αυστηρά σταθερή ενημέρωση σε σχέση με την εξέλιξη των εργασιών ώστε να υπάρχει πλήρης εικόνα σε σχέση με τους ρυθμούς υλοποίησής του.

Η Διαχειριστική Αρχή έχει ζητήσει, εκτός από τα αναλυτικά στοιχεία για την ομαλή εξέλιξη των εργασιών ολοκλήρωσης με όλα τα προβλεπόμενα από το νόμο αναγκαία έγγραφα, και τις πιστοποιήσεις που να τεκμηριώνουν την πορεία του έργου. Επιπλέον, έχει ζητήσει και τη λήψη βίντεο με drones από τα οποία να επιβεβαιώνεται η προσπελασιμότητα του δρόμου.   Αυτές είναι κυριολεκτικά οι πιο δύσκολες μέρες καθώς βρίσκεται σε εξέλιξη μια υπερπροσπάθεια ώστε να μην κινδυνεύσει η απένταξη του έργου η οποία, σύμφωνα με τα στελέχη του Οργανισμού Ανάπτυξης Κρήτης, έχει απομακρυνθεί ως σενάριο λόγω της πολύ καλής εξέλιξης των εργασιών που βρίσκονται μια ανάσα πριν από την τελική ολοκλήρωσή τους.

Τα στελέχη του Οργανισμού κρατούν χαμηλούς τόνους και αποφεύγουν επιμελώς να μιλήσουν για τους κινδύνους που καραδοκούν, επιλέγοντας να εστιάσουν στην υπερπροσπάθεια που γίνεται κυριολεκτικά στην “κόψη του ξυραφιού” προκειμένου το έργο να ολοκληρωθεί και να μην οδηγηθούμε σε ένα δραματικό Τιτανικό.  Ωστόσο είναι φανερό ότι οι εργασίες εξελίσσονται μέσα από μια απίστευτη ισορροπία τρόμου, σε σχέση με τους χρόνους, το εύρος των εργασιών την αποκατάσταση των αστοχιών και μια σειρά ζητήματα που εκκρεμούν, αλλά εκτιμάται ότι είναι διαχειρίσιμα. Όπως τονίζουν τα στελέχη του Οργανισμού, το έργο έχει πάρει μια πολύ καλή μορφή δεδομένου ότισ είμαστε στην τελική ευθεία. Στο πλαίσιο αυτό κλιμακώνεται η πίεση και εξαντλούνται όλα τα μέσα και τα εργαλεία που υπάρχουν προς τον ανάδοχο προκειμένου να παραδοθεί στις 15 Μαίου ο κεντρικός άξονας.

 

mesaralive.gr  01 May, 2019 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ