Aυτός είναι ο νέος διοικητής του Βενιζελείου

  10 November, 2023 ΥΓΕΙΑΑΡΘΡΑ
Aυτός είναι ο νέος διοικητής του Βενιζελείου

Ο διευθυντής της ΩΡΛ και διευθυντής του Χειρουργικού Τομέα, κ. Ευθύμιος Καρακώστας είναι το πρόσωπο που επωμίζεται με τη μεγάλη ευθύνη να «ξεμπλοκάρει» το … ακέφαλο Βενιζέλειο, αναλαμβάνοντας προσωρινά χρέη Διοικητού του νοσοκομείου.

Μετά την παραίτηση-βόμβα του διευθυντή της Ιατρικής Υπηρεσίας και Διευθυντή της Β’ Παθολογικής Κλινικής κ. Χάρη Λυδάκη από τη θέση του προσωρινού διοικητή, όπως είχε οριστεί με απόφαση του υπουργείου Υγείας, το όνομα του κ. Καρακώστα «έπαιζε» δυνατά, όμως υπήρχε ζήτημα να αναλάβει προσωρινά χρέη διοικητού αφού δεν ήταν διευθυντής Ιατρικής Υπηρεσίας και ως εκ τούτου υπήρχε κώλυμα.

Το υπουργείο Υγείας έσπευσε μέσα στην ταραχή του να εκδώσει μία απλή ανακοίνωση με το όνομα του, η οποία όμως δεν είχε κανένα σοβαρό υπόβαθρο και σε καμία περίπτωση δεν κάλυπτε τον έμπειρο και αγαπητό γιατρό από τη θέση που του ανέθετε. Πέρασαν οι ημέρες, πέρασαν οι εβδομάδες και το αδιέξοδο μεγάλωνε λόγω της συνεχούς άρνησης προσώπων να αναλάβουν τα ηνία του νοσοκομείου.

Από την άλλη η παρατεταμένη ακυβερνησία μόνο προβλήματα προκαλούσε, ακόμα και σε ζωτικής σημασίας θέματα για τη εύρυθμη λειτουργία του νοσοκομείου και την παροχή σωστών ιατρικών υπηρεσιών. Και έτσι φθάσαμε ξανά στο όνομα του κ. Ευθύμη Καρακώστα. Αυτή τη φορά με απόφαση-εντολή της 7ης ΥΠΕ Κρήτης.

Αυτό σημαίνει ότι ο κ. Καρακώστας είναι πλέον ο προσωρινός διοικητής του Βενιζελείου και ήδη με την ανάληψη των καθηκόντων του ξεκίνησαν να «τρέχουν» διάφορες διαδικασίες που έπρεπε να υπογραφούν.

 

  10 November, 2023 ΥΓΕΙΑΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα