Βαθύ βαρομετρικό χαμηλό θα προκαλέσει κακοκαιρία από σήμερα το βράδυ

  24 November, 2023 ΑΡΘΡΑ
Βαθύ βαρομετρικό χαμηλό θα προκαλέσει κακοκαιρία από σήμερα το βράδυ

Σύντομη, αλλά σημαντική επιδείνωση αναμένεται να παρουσιάσει ο καιρός από σήμερα κατά τις βραδινές ώρες έως τις πρωινές ώρες της Κυριακής 26/11, σύμφωνα με τα νεότερα προγνωστικά στοιχεία του meteo.gr/Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών.

   Αιτία για αυτή την επιδείνωση του καιρού θα είναι ο έντονος κυματισμός του αεροχειμάρρου πάνω από τον Βόρειο Ατλαντικό και την Ευρώπη, γεγονός που θα συμβάλει στην ταχεία ανάπτυξη και βάθυνση ενός βαρομετρικού χαμηλού στη Νότια Αδριατική αύριο τα ξημερώματα. Κατά τη διάρκεια της αυριανής ημέρας αυτό το βαρομετρικό χαμηλό αναμένεται να κινηθεί προς το Βορειοανατολικό Αιγαίο και εν συνεχεία την Κυριακή βορειοανατολικά προς τη Μαύρη Θάλασσα.

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού:

Α. Θυελλώδεις άνεμοι θα πνέουν από αύριο, Σάββατο, το απόγευμα μέχρι τις βραδινές ώρες της Κυριακής (26/11). Συγκεκριμένα:

α. στα δυτικά από τις απογευματινές ώρες θα πνέουν αρχικά δυτικοί νοτιοδυτικοί εντάσεως 7 με 8 μποφόρ στρεφόμενοι το βράδυ σε βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση.

β. στα ανατολικά από τις βραδινές ώρες νοτιοδυτικοί εντάσεως 7 με 8 και πρόσκαιρα στο ανατολικό Αιγαίο έως 9 μποφόρ στρεφόμενοι βαθμιαία σε βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση.

γ. Εξασθένηση των ανέμων προβλέπεται από τις απογευματινές ώρες της Κυριακής στα δυτικά και τη νύχτα και στα ανατολικά.

Β. Ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται α. από τις πρώτες ώρες αύριο στο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά, τη δυτική Πελοπόννησο και τα Δωδεκάνησα και από το πρωί στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τη Θράκη.

β. από τις μεσημβρινές ώρες στη Μακεδονία και πρόσκαιρα στη νότια Πελοπόννησο, τα δυτικά τμήματα της Κρήτης και τη δυτική Θεσσαλία.

γ. Τα ισχυρά φαινόμενα τη νύχτα του Σαββάτου θα περιοριστούν στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και την ανατολική νησιωτική Ελλάδα, ενώ στην υπόλοιπη χώρα θα εξασθενήσουν.

Γ. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν από αύριο, Σάββατο το βράδυ μέχρι τις μεσημβρινές ώρες της Κυριακής στα ηπειρωτικά ορεινά, αλλά και σε ημιορεινές περιοχές της Θράκης και της Μακεδονίας με ενδεικτικό υψόμετρο τα 500-700 μέτρα.

 

  24 November, 2023 ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα