«Βαθύ τραύμα στο ελληνικό τραγούδι η απώλεια του Θάνου Μικρούτσικου»

  29 December, 2019 ΠΡΟΣΩΠΑΑΡΘΡΑ
«Βαθύ τραύμα στο ελληνικό τραγούδι η απώλεια του Θάνου Μικρούτσικου»

Ο Μίκης Θεοδωράκης «αποχαιρετά» τον Θάνο Μικρούτσικο με οδύνη και πικρία, μέσω προσωπικού μηνύματος στη σελίδα του.

Ο κορυφαίος μας μουσικοσυνθέτης και δάσκαλος, «αποχαιρετά» με θλίψη και οδύνη τον επίσης σπουδαίο δημιουργό και πανάξιο μαθητή, Θάνο Μικρούτσικο, αναφέροντας μεταξύ άλλων ότι «Η απώλειά του δεν προκαλεί μονάχα πόνο στους φίλους, τους συνεργάτες και τους θαυμαστές του αλλά κι ένα βαθύ τραύμα στο ελληνικό τραγούδι και γενικότερα στο πολιτιστικό "γίγνεσθαι"».

Δείτε ολόκληρο το μήνυμα του Μίκη Θεοδωράκη:

«Μέσα στον δύσκολο αγώνα για την δημιουργία και διάδοση του ελληνικού τραγουδιού ο Θάνος Μικρούτσικος κατέχει μια από τις κορυφαίες θέσεις.

Η απώλειά του δεν προκαλεί μονάχα πόνο στους φίλους, τους συνεργάτες και τους θαυμαστές του αλλά κι ένα βαθύ τραύμα στο ελληνικό τραγούδι και γενικότερα στο πολιτιστικό «γίγνεσθαι».  Γιατί ο Θάνος Μικρούτσικος εκτός του ότι υπήρξε ένας ολοκληρωμένος συνθέτης με ταλέντο, με έμπνευση και με πλούσιο, πρωτότυπο και σημαντικό έργο, έφυγε σε μια ηλικία μεγάλης ανθοφορίας, ωριμότητας και εκπληκτικής διάθεσης προσφοράς στον νεοελληνικό πολιτισμό που τόσο πολύ έχει ανάγκη σήμερα ο ελληνικός λαός.

Τον αποχαιρετώ με οδύνη και πικρία για την μεγάλη αδικία να τον βρίσκει το τέλος σε μια τέτοια στιγμή.

Αθήνα, 28.12.2019

Μίκης Θεοδωράκης»

Το μήνυμά του Ανδρέα Μικρούστικου για το θάνατο του αδερφού του

Με μια λιτή και συγκινητική ανάρτηση στο Facebook ο Ανδρέας Μικρούτσικος, αποχαιρετά τον αδερφό του Θάνο.

Ο γνωστός τραγουδοποιός και παρουσιαστής μοιράστηκε μια φωτογραφία του μεγάλου μας μουσικοσυνθέτη σε ηλικία 39 ετών στην Πάτρα, αναφέροντας στη λεζάντα «Μια στιγμη η ζωη μας και συ την εκανες αιωνιοτητα».

Το καλοκαίρι του 1986 η Πάτρα απέκτησε Διεθνές Φεστιβάλ με 45 εκδηλώσεις και βασικό εμπνευστή τον Μικρούτσικο. Για τις ανάγκες του Φεστιβάλ, ο Θάνος Μικρούτσικος φωτογραφίζεται στις σκάλες της Αγίου Νικολάου.

 

  29 December, 2019 ΠΡΟΣΩΠΑΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα