Βάζουν στο επικεντρο τα μονοπάτια

vianntika.gr  21 March, 2019 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ
Βάζουν στο επικεντρο τα μονοπάτια

Ο περιπατητικός τουρισμός κερδίζει ολοένα και περισσότερους τουρίστες ανά τον κόσμο, με την Κρήτη να είναι ένας προορισμός που μπορεί να κάνει τη διαφορά.

Το μοναδικό ανάγλυφο του νησιού, με τις απίστευτες εναλλαγές από τη θάλασσα ως το βουνό, μπορούν να αξιοποιηθούν, με γνώμονα τη στήριξη του τουριστικού προϊόντος, αλλά και την περαιτέρω ανάπτυξη των εναλλακτικών μορφών τουρισμού και την οικονομική ενίσχυση της ενδοχώρας.

Αυτές τις μέρες είναι σε πλήρη εξέλιξη η διαδικασία για την αυτοψία αυτοψία κάποιων μονοπατιών σε διάφορους Δήμους του νησιού. Για αυτό το λόγο βρίσκεται στην Κρήτη – σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του viannitika.gr η Liane Jordan, Διευθύντρια Ποιότητας του γερμανικού Συνδέσμου Πεζοπορίας και εκπροσωπος της Ένωσης κορυφαίων ευρωπαϊκών μονοπατιών «Best of Europe» που αριθμεί πάνω από 600.000 μέλη.

Η κ. Jordan είχε συνάντηση με τον Εντεταλμένο Συμβουλο της Περιφέρειας Κρήτης σε θέματα Τουρισμού Μιχάλη Βαμιεδάκη με τον οποίο συζήτησαν διεξοδικά όλα τα επιμέρους ζητήματα, ενώ σήμερα θα βρίσκεται στο Νομό Ρεθύμνου για την πραγματοποίηση αυτοψιών σε μονοπάτια.

Αυτό που τονίζεται από την πλευρά της Περιφέρειας Κρήτης είναι ότι στόχος είναι η πιστοποίηση των μονοπατιών με  ευρωπαϊκά πρότυπα, ώστε να συμβάλλουν στην προσπάθεια για τη βιωσιμότητα του εναλλακτικού τουρισμού. Μέσα από αυτά τα μονοπάτια θα στηριχθεί η ενδοχώρα, αλλά και γενικά όλη η Κρήτη. Αρκεί να αναλογιστεί κανείς ότι ο περιπατητικός τουρισμός έχει μια τεράστια κίνηση στη Γερμανία και ο τζίρος που δημιουργείται σε ετήσια βάση είναι 7.4 δις ευρώ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μετά από τις αυτοψίες θα ακολουθήσουν μια σειρά από ενέργειες και δράσεις προς την κατεύθυνση της ανάδειξης των μονοπατιών.

 

vianntika.gr  21 March, 2019 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα