«Βάζουν στο μάτι» το εξωτικό φρούτο!

  30 January, 2020 ΑΡΘΡΑ
«Βάζουν στο μάτι» το εξωτικό φρούτο!

Ένας 47χρονος Έλληνας από τον Αποκόρωνα Χανίων και ένας 37χρονος αλλοδαπός συνελήφθησαν από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Χανίων, για την κλοπή 500 κιλών αβοκάντο.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο αλλοδαπός που χρησιμοποιούσε ο 47χρονος ως εργάτη εντοπίστηκαν να έχουν μπει σε φυτεία αβοκάντο σε περιοχή των Χανίων αφαιρώντας τους καρπούς. Άμεσα ειδοποιήθηκε η αστυνομία που προχώρησε στην προσαγωγή και στη σύλληψη των δύο ατόμων για αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος.

Συγκεκριμένα και κατόπιν ειδικού σχεδίου δράσεων που εκπόνησε η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Κρήτης για την πρόληψη και καταστολή κλοπών σε αγροτικές καλλιέργειες, σήμερα το πρωί από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Χανίων, εντοπίστηκε και πραγματοποιήθηκε έλεγχος σε Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο ιδιοκτησίας του 47χρονου όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν οχτώ κιβώτια αβοκάντο συνολικού βάρους 120 κιλών τα οποία είχε προμηθευτεί σε προγενέστερο χρόνο από τον 37χρονο.

Από τη διενεργηθείσα προανάκριση προέκυψε ότι η συγκεκριμένη ποσότητα αβοκάντο είχε κλαπεί από αγροτεμάχιο ιδιοκτησίας 52χρονου.

Από τη συνεχιζόμενη αστυνομική έρευνα και την κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων προέκυψε ότι ο 37χρονος από το Σεπτέμβριο του 2019 έως τις 28 Ιανουαρίου είχε αφαιρέσει σταδιακά, συνολική ποσότητα αβοκάντο  500 κιλών από αγροτεμάχιο του ανωτέρω παθόντα, τα οποία στη συνέχεια τα διέθετε στον 47χρονο έναντι χρηματικής αμοιβής.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το τελευταίο χρονικό διάστημα έχουν αυξηθεί σημαντικά οι κλοπές αβοκάντο στον κάμπο των Χανίων.

Η προανάκριση διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Χανίων.

 

  30 January, 2020 ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα