Βέλγιο-Covid-19: Η μπύρα σε κρίση εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού

Σε δεινή κατάσταση βρίσκονται οι ζυθοποιίες του Βελγίου, οι οποίες έχουν πληγεί μετά την απαγόρευση που επιβλήθηκε και το κλείσιμο εστιατορίων και καταστημάτων κατά τη διάρκεια της πανδημίας.
Σύμφωνα με την Ναταλί Πουασονιέ, διευθύντρια της Ομοσπονδίας της Ζυθοποιίας του Βελγίου, «το 2020 είναι μια δύσκολη χρονιά. Το 2019 οι εξαγωγές στις μπύρες ήταν πολύ υψηλές και οι πωλήσεις γενικότερα », ενώ η εικόνα είναι εντελώς διαφορετική αυτή τη στιγμή.
Όπως αναφέρει η κυρία Πουασονιέ, «οι πωλήσεις ήταν 30% λιγότερες τους τελευταίους μήνες σε σχέση με πέρυσι». Πτώση της τάξης του 56% σημειώθηκε στην κατανάλωση και στον τομέα της εστίασης, αλλά και στις πωλήσεις σε σουπερμάρκετ και καταστήματα, όπου οι πωλήσεις μειώθηκαν κατά 6%.
Οι υπεύθυνοι μιλούν για την μεγαλύτερη πτώση από το Β' Παγκόσμιο Πόλεμο τονίζοντας ότι «ένα δεύτερο lockdown θα ήταν καταστροφή».
Δείτε επίσης
- Δήμος Φαιστού: Υπεγράφη η σύμβαση για την κατασκευή του ΚΔΑΠμεΑ στο Κλήμα
- Zαρός: Πρεμιέρα για τις καλοκαιρινές εκδηλώσεις με μια ενδιαφέρουσα εσπερίδα
- Δήμος Γόρτυνας: κλειστός ο κεντρικός δρόμος των Γκαγκαλών για τους ερχόμενους μήνες
- Εκδήλωση για τη λειψυδρία: όσα ακούστηκαν στις Μοίρες
- Πυροσβεστική Κρήτης: Πάνω από 100 διασώσεις τουριστών τον χρόνο από βουνά και φαράγγια