Βιβλία για τη Διαφορετικότητα, το καλύτερο δώρο για ένα παιδί

mesaralive.gr  19 November, 2015 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
Βιβλία για τη Διαφορετικότητα, το καλύτερο δώρο για ένα παιδί

Γιορτές πλησιάζουν και όπως και κάθε χρόνο, όλοι λίγο πολύ ένα προβληματισμό τον έχουμε για το πιο είναι το καλύτερο δώρο για τους πρωταγωνιστές της πιο λαμπερής περιόδου του χρόνου, τα παιδιά.

Ο Σύλλογος ΑμεΑ Γονέων και Φίλων Νότιας Κρήτης «ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ» έχει τη δική του πρόταση για το δώρο που μπορούμε να επιλέξουμε και δεν είναι άλλο από ένα βιβλίο. Όχι όμως οποιοδήποτε βιβλίο! Ας δούμε την πρότασή του κι ας ακολουθήσουμε την προτροπή του!

«Μιας και οι γιορτές πλησιάζουν, ένα από τα καλύτερα δώρα είναι ένα βιβλίο. Ωστόσο  ένα ακόμα καλύτερο δώρο είναι ένα βιβλίο που να μιλά για τη διαφορετικότητα. Πέρα από την αναγνωστική ικανότητα, τη φαντασία, το προσληπτικό λεξιλόγιο και το σύνολο των γνωστικών δεξιοτήτων που μπορούμε να καλλιεργήσουμε σε ένα παιδί
διαβάζοντας, ένα βιβλίο που μιλά για ασυνήθιστες , διαφορετικές καταστάσεις και ανθρώπους, μας δίνει την ευκαιρία να αναπτύξουμε κοινωνικές και συναισθηματικές δεξιότητες. Στη λίστα Βιβλία για τη Διαφορετικότητα, θα βρείτε μια ενημερωμένη λίστα τέτοιων συγγραμμάτων, που το καθένα συνοδεύεται από μια συνοπτική περιγραφή ανάλογα με το τι θα επιλέξετε να συζητήσετε με το παιδί.

Καλή ανάγνωση και καλή διασκέδαση!».

Που μπορείτε να βρείτε αυτή τη λίστα; Μα στην ιστοσελίδα του Συλλόγου www.mellonkriti.gr επισκεφτείτε την!

 

mesaralive.gr  19 November, 2015 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα