Βλαβερή για τις γυναίκες η χρήση των social media

mesaralive.gr  10 August, 2015 ΚΟΣΜΟΣ
Βλαβερή για τις γυναίκες η χρήση των social media

Κινδύνους ελλοχεύει για τις γυναίκες η εκτεταμένη χρήση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

Σύμφωνα με μελέτη που πραγματοποιήθηκε στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου της Βόρειας Καρολίνα, και η οποία δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό έντυπο «Journal of Adolescent Health» σε 128 φοιτήτριες αναφορικά με τις διατροφικές τους συνήθειες και την σχέση τους με τα social media, έδειξε ότι αυτά τις επηρεάζουν αρνητικά ως προς την εικόνα που έχουν για τον εαυτό τους.

Οι κοπέλες που κάνουν συχνή χρήση των social media, όπως λόγου χάρη το Facebook, αναπόφευκτα κάνουν σύγκριση της εμφάνισής τους με εκείνη των φιλενάδων τους με αποτέλεσμα σε πολλές περιπτώσεις να υιοθετούν επικίνδυνα διατροφικά μοντέλα, προκειμένου να αδυνατίσουν.

Αντίθετα οι κοπέλες που δεν ασχολούνται επισταμένως με τα social media δεν έχουν κανένα πρόβλημα με την εμφάνισή τους, ενώ παράλληλα δεν μπαίνουν στη λογική να ακολουθήσουν την όποια δίαιτα τους προτείνουν.

Όπως σημειώνουν οι επιστήμονες, τα social media είναι πολύ καλά εργαλεία με την προϋπόθεση ότι ο χρήστης κάνει ορθή χρήση.

Αν δηλαδή χρησιμοποιούνται σαν μεζούρα για τις διαστάσεις του σώματος ή σαν μέσο εύρεσης για ανεξέλεγκτες διατροφικές συνήθειες, τότε η χρήση τους μπορεί να γίνει επιβλαβής για την σωματική αλλά και για την ψυχική υγεία.

Πηγή: sofokleousin.gr

 

Δείτε επίσης

Σχετικά άρθρα

mesaralive.gr  10 August, 2015 ΚΟΣΜΟΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα