Βολες κατά Σχοιναρακη: Δήλωση Προέδρου Δημοτικού Συμβουλίου, Νίκου Πελεκανάκη

  13 June, 2020 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ
Βολες κατά Σχοιναρακη: Δήλωση Προέδρου Δημοτικού Συμβουλίου, Νίκου Πελεκανάκη

«Προς αποκατάσταση της αλήθειας, αναφορικά με όσα είπε τις τελευταίες ημέρες ο κ. Σχοιναράκης για την διαδικασία με την οποία πραγματοποιήθηκε η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου για τον προϋπολογισμό του Δήμου Γόρτυνας, νιώθω την ανάγκη να ενημερώσω τους συνδημότες μου για τα εξής:

Στην ειδική συνεδρίαση για την έγκριση του προϋπολογισμού, εφόσον αυτή γινόταν δια ζώσης, κεκλεισμένων των θυρών, θα έπρεπε να προσκληθούν όλοι οι δημοτικοί σύμβουλοι και όλοι οι πρόεδροι των τοπικών κοινοτήτων (συνολικά 60 άτομα).

Σύμφωνα με τον νόμο, λόγω του κορωνοϊού και προκειμένου να τηρηθούν οι προβλεπόμενες αποστάσεις ασφαλείας και οι κανόνες προστασίας της δημόσιας υγείας, για να γίνει το συμβούλιο με αυτόν τον τρόπο θα χρειαζόμαστε μία αίθουσα 900 τ.μ.. Η αίθουσα αυτή θα έπρεπε, μάλιστα, να έχει και τον απαραίτητο εξοπλισμό ηχητικής καταγραφής. Τέτοια αίθουσα δεν υπάρχει στον Δήμο μας. Οι αίθουσες συνεδριάσεων σε άλλα δημοτικά κτίρια στα οποία έγινε αναφορά (πρώην δημαρχείο Αγ. Βαρβάρας, Ασημίου κλπ.), δεν πληρούν σε καμία περίπτωση αυτές τις προϋποθέσεις.

Ως πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, όφειλα να τηρήσω τον νόμο και αυτό ακριβώς έπραξα. Όσο για τα υπόλοιπα που ανέφερε ο κ. Σχοιναράκης, προτιμώ να μην τον κρίνω και να μην σχολιάσω τις τοποθετήσεις του. Ας τον κρίνουν οι πολίτες».

 

  13 June, 2020 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα