«Βούλιαξε» από κόσμο η Μητρόπολη στην 6η Γευσιγνωσία Μεσαράς

mesaralive.gr  30 July, 2016 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ
«Βούλιαξε» από κόσμο η Μητρόπολη στην 6η Γευσιγνωσία Μεσαράς

Φώτο: Mesaralive.gr

Με την συμμετοχή του κόσμου να καταγράφεται μεγάλη και τη Μητρόπολη να «βουλιάζει» από κόσμο, πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Παρασκευής η 6η Γευσιγνωσία του Δικτύου Συλλόγων Μεσαράς.

Σύλλογοι, φορείς αλλά και επαγγελματίες, παρουσίασαν κρητικά εδέσματα και παραδοσιακά προϊόντα, ενώ ο κόσμος γέμισε τα σοκάκια του όμορφου χωριού της Γόρτυνας!  Σύλλογος οικοδεσπότης  για φέτος ήταν ο Πολιτιστικός Σύλλογος Μητρόπολης ο οποίος το τελευταίο χρονικό διάστημα «έτρεξε» με τον Πρόεδρό του Καραταράκη Γιώργο και τα μέλη του Συλλόγου, ώστε όλα να είναι άψογα το βράδυ της Παρασκευής! Από την πλευρά του το Δίκτυο Συλλόγων Μεσαράς και ο πρόεδρός του κ. Μιχάλης Σπυριδάκης, φρόντισαν για οργανωτικά θέματα για τις συμμετοχές αλλά και τις δράσεις και ομιλίες που πραγματοποιήθηκαν.

Και ήταν πραγματικά μια τέλεια γιορτή γεύσεων μέσα από την οποία αναδείχθηκε για άλλη μια φορά ο πλούτος της Μεσαράς  και στον τομέα των γεύσεων!

Παράλληλα με την εκδήλωση της 6ης γευσιγνωσίας πραγματοποιήθηκαν  εκδηλώσεις για τα παιδιά του χωριού σχετικά με την παιδική παραδοσιακή υγιεινή  διατροφή από την κ Μαριλένα Ξηρογιάννη με θέμα το Θεατρικό παιχνίδι με κρητικές παραδοσιακές γεύσεις.

Κατά της διάρκεια της εκδήλωσης στη Μητρόπολη έγινε  βιωματικό σεμινάριο για το χαρούπι με παρασκευή χαρουποσοκολότας από την κ Μαθουδάκη Δέσποινα  στον αύλειο χώρο της εκκλησίας.  Ο Δόκτορας κ Βασιλάκης Αντώνης,  αρχαιολόγος και επίτιμος Έφορος Αρχαιοτήτων μίλησε για  μπαχαρικά και τα γλυκά των Μινωιτών, των Αρχαίων.

Ιδιαίτερη στιγμή της βραδιάς, όταν ο περυσινός οικοδεσπότης Πολιτιστικός Σύλλογος του Αμπελούζου, παρέδωσε το κύπελλο της Γευσιγνωσίας στον φετινό οικοδεσπότη Πολιτιστικό Σύλλογο Μητρόπολης!

Για όσους βρέθηκαν το βράδυ της Παρασκευής στη Μητρόπολη το σίγουρο είναι ότι πέρασαν πολύ καλά!!!!!!

Συγχαρητήρια στους διοργανωτές αλλά και στους Συλλόγους που ετοίμασαν και παρουσίασαν παραδοσιακά φαγητά και γλυκά του τόπου τους! Συγχαρητήρια στον κόσμο που συμμετείχε και στους εθελοντές που έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό για μια άψογη διοργάνωση!

 

Τέλος της γευσιγνωσίας και των συζητήσεων περί αυτής και ανταλλαγής πληροφοριών για τις γεύσεις  ακολούθησε μουσική βραδιά   με το συγκρότημα του Ανδρέα Κλάδου που κράτησε το κέφι ζωντανό μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες.

 

mesaralive.gr  30 July, 2016 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα