Βραδιά Παναθηναϊκού μεγαλείου και βαθιά υπόκλιση στην ομαδάρα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς

https://www.sport-fm.gr/  23 September, 2023 ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣΑΡΘΡΑΓΝΩΜΕΣ
Βραδιά Παναθηναϊκού μεγαλείου και βαθιά υπόκλιση στην ομαδάρα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς

*Ο Παναθηναϊκός δεν έπαιξε μπάλα στο ΟΑΚΑ απόψε απέναντι στη Βιγιαρεάλ. Ο Παναθηναϊκός… κένταγε στο χορτάρι. Με μια μαγική εμφάνιση, το «τριφύλλι» του Ιβάν Γιοβάνοβιτς υπέταξε την προπέρσινη κάτοχο του Europa League, της έβαλε δυο γκολ, είχε μεγάλες ευκαιρίες για περισσότερα και πλέον το φώναξε δυνατά. Πολύ δυνατά! Ο Panathinaikos επέστρεψε! Με τρόπο εκπληκτικό, με ποδόσφαιρο φανταστικό, σε μια ευρωπαϊκή βραδιά, που θα μείνει χαραγμένη σε όλους τους φίλους του.

*Πιθανότατα ούτε ο πιο αισιόδοξος φίλος της ομάδας δεν περίμενε αυτό που ζήσαμε απόψε στο κατάμεστο ΟΑΚΑ! Οι «πράσινοι» με φοβερή ωριμότητα στο παιχνίδι τους, ψυχραιμία, αυτοπεποίθηση και ένα μαεστρικό κοουτσάρισμα από τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς, έκαναν τη Βιγιαρεάλ να δείχνει ποδοσφαιρικά διαλυμένη στο γήπεδο. Και αυτό δεν είναι υπερβολή. Η ελληνική ομάδα απειλήθηκε μόλις μια φορά σε όλο το 90λεπτο (ευκαιρία με τον Μοράλες στο 18') και από εκεί και πέρα ήταν αυτή, που επέβαλλε τον ρυθμό της, έβγαλε ευκαιρίες και δύο υπέροχα γκολ.

*Το πρώτο στο 39' από καταπληκτική κάθετη του Κότσιρα και άψογο σκταφτό πλασέ του Ιωαννίδη για το 1-0. Το δεύτερο στο 78' με τον Άντραζ Σπόραρ να κάνει προσωπική ενέργεια, να σουτάρει έξω από την περιοχή και να στέλνει την μπάλα πρώτα στο αριστερό δοκάρι και στη συνέχεια στα δίχτυα για να απογειώσει για τα καλά στους 57.000 οπαδούς της ομάδας που βρέθηκαν στο Ολυμπιακό Στάδιο!

*Και να ήταν μόνο αυτά; Στο δεύτερο ημίχρονο ο Παναθηναϊκός έκανε ό,τι ήθελε στο γήπεδο. Αφού «μπλόκαρε» τη Βιγιαρεάλ και δεν της επέτρεψε να γίνει απειλητική, δημιούργησε και έχασε ένα… τσουβάλι ευκαιρίες! Παλάσιος, Μλαντένοβιτς, Κώτσιρας, Αϊτόρ, Βιλένα είχαν τεράστιες ευκαιρίες να σκοράρουν, αλλά η μπάλα δεν τους έκανε το χατίρι για να σημειώσει η ομάδα περισσότερα τέρματα απέναντι σε μια Βιγιαρεάλ, που έδειχνε να τα έχει χαμένα!

*Όλοι οι ποδοσφαιριστές έκαναν μεγάλο παιχνίδι απόψε στο Ολυμπιακό Στάδιο. Ωστόσο, υπήρχαν και κάποιοι που ξεχώρισαν αγγίζοντας το τέλειο! Αναφερόμαστε στον Γιάννη Κώτσιρα, που πραγματοποίησε το καλύτερό του παιχνίδι με την πράσινη φανέλα. Με άψογη αμυντική συμπεριφορά, με ασίστ στον Ιωαννίδη, με αδιάκοπα τρεξίματα και με εξαιρετική συνεργασία με έναν ακόμη κορυφαίο: Τον Σεμπάστιαν Παλάσιος! Ο Αργεντινός ήταν πραγματικό τούρμπο. Έτρεχε λυσσασμένα, δημιουργούσε, κάλυψε την πλευρά υπέροχα "σβήνοντας" έναν κορυφαίο αριστερό μπακ, τον Αλφόνσο Πεντράθα! Απίστευτο παιχνίδι από τον «τούκου», που χειροκροτήθηκε από τον κόσμο την ώρα της αλλαγής του.

*Το ίδιο συνέβη, φυσικά, με τον Φώτη Ιωαννίδη. Ο νεαρός σημείωσε ένα γκολ κλάσης με υπέροχο πλασέ, ταλαιπώρησε πολύ τους αντιπάλους αμυντικούς και παραλίγο να βάλει και ένα ακόμη εντυπωσιακό τέρμα στην επανάληψη όταν έπειτα από φανταστική δική του ντρίμπλα, βγήκε σε θέση τετ α τετ, αλλά την τελευταία στιγμή κόπηκε. Η άμυνα τα πήγε περίφημα με τους Σένκεφελντ και Μάγκνουσον να είναι εκεί όποτε χρειαζόταν. Ο Μπερνάρ έδωσε ταχύτητα στην ανάπτυξη, οι Ρούμπεν και Τσέριν ήταν πιστοί στα καθήκοντά τους, ενώ και όλες οι αλλαγές βοήθησαν με κυριότερο τον Σπόραρ, που έβαλε και το γκολ το οποίο σφράγισε τη μεγάλη νίκη.

*Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς χαμογελούσε με το τέλος της αναμέτρησης και έχει κάθε λόγο να το κάνει. Διάβασε άψογα τη Βιγιαρεάλ, προετοίμασε εξαιρετικά την ομάδα και είχε ένα αριστοτεχνικό κοουτσάρισμα από τον πάγκο. Το είπε, άλλωστε, και στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου: «Να δώσουμε στον κόσμο τις βραδιές που αξίζει». Όπως φαίνεται, ο κόουτς δε μένει στα λόγια…

*Συγχαρητήρια σε όλους για την αποψινή μεγαλειώδη βραδιά στο ΟΑΚΑ! Σε παίκτες, προπονητή, επιτελείο, κόσμο. Ηταν όλοι τους εκπληκτικοί και το βέβαιο είναι ότι αυτό που ζήσαμε στο Στάδιο θα το θυμόμαστε για πολύ καιρό. Η πραγματικότητα είναι ότι ο Παναθηναϊκός, μετά τη μεγάλη νίκη επί της Βιγιαρεάλ, βάζει από νωρίς βάσεις πρόκρισης. Υπάρχει ακόμα δρόμος, αλλά κακά τα ψέματα ένα τέτοιο τρίποντο βάζει σε πίεση το φαβορί του ομίλου και το υποχρεώνει να νικήσει τα επόμενα δυο εκτός έδρας παιχνίδια του. Τα υπόλοιπα, στις επόμενες ευρωπαϊκές βραδιές του Ευρωπαίου Παναθηναϊκού που μας έλειψε πολύ, αλλά δείχνει ότι είναι ξανά εδώ. Για την ώρα, υποκλινόμαστε όλοι στον Panathinaikos του Ιβάν Γιοβάνοβιτς…

 

https://www.sport-fm.gr/

 

https://www.sport-fm.gr/  23 September, 2023 ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣΑΡΘΡΑΓΝΩΜΕΣ

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα