Βραζιλία / Μετανάστες διέσχισαν τον Ατλαντικό στο πηδάλιο πλοίου

tvxs.gr/  13 July, 2023 ΚΟΣΜΟΣΑΡΘΡΑ
Βραζιλία / Μετανάστες διέσχισαν τον Ατλαντικό στο πηδάλιο πλοίου

Τέσσερις μετανάστες διέσχισαν τον Ατλαντικό Ωκεανό για 13 μέρες, ενώ βρίσκονταν στο πηδάλιο ενός πλοίου.

Είχαν επιβιβαστεί σε φορτηγό πλοίο που αναχώρησε από τη Νιγηρία. Οι βραζιλιάνικες αρχές ανακοίνωσαν πως οι τέσσερις άνθρωποι σώθηκαν.

«Τέσσερις μετανάστες βρίσκονταν σε διαμέρισμα πάνω στο πηδάλιο» του φορτηγού πλοίου, διευκρίνισε η ομοσπονδιακή αστυνομία σε δελτίο Τύπου για την επιχείρηση διάσωσης που διεξήχθη τη Δευτέρα κοντά στις ακτές της πολιτείας Εσπίριτου Σάντου (νοτιοανατολικά).

Οπτικό υλικό που δημοσιοποίησε η ομοσπονδιακή αστυνομία δείχνει τους άνδρες να κάθονται στην τιμονιέρα, ανάμεσα στο κύτος και το πηδάλιο. Αξίζει να σημειωθεί πως το συγκεκριμένο τμήμα του πλοίου πολύ συχνά βρίσκεται κάτω από το νερό.

«Εντοπίστηκαν από μέλη του πληρώματος» του σκάφους υπό σημαία Λιβερίας, που «απέπλευσε από το Λάγκος την 27η Ιουνίου», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Πηγή του Γαλλικού Πρακτορείου στη βραζιλιάνικη αστυνομία δήλωσε χθες Τρίτη ότι και οι τέσσερις είναι «καλά στην υγεία τους» και «έχουν τραφεί καλά».

«Παραμένουν υπ’ ευθύνη της αρχής για την ασφάλεια στη θάλασσα (Agência Marítima) ωσότου επιστραφούν στη χώρα καταγωγής τους», διευκρίνισε η βραζιλιάνικη ομοσπονδιακή αστυνομία στην ανακοίνωσή της.

Παρόμοιο συμβάν είχε καταγραφεί και τον Νοέμβριο του 2022, όταν τρεις μετανάστες από το Λάγκος έφθασαν στα Κανάρια Νησιά (Ισπανία) έπειτα από περίπου 11 ημέρες που πέρασαν κρυμμένοι πάνω στο πηδάλιο φορτηγού πλοίου.

Ao vivo no #BalançoGeral: Nigerianos clandestinos são encontrados viajando em leme de navio.

➡️ Assista no @sigaplayplus: https://t.co/EsiKDUNakY pic.twitter.com/TV3QYUqLfh

— Balanço Geral (@balancogeral) July 11, 2023

 

tvxs.gr/  13 July, 2023 ΚΟΣΜΟΣΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα