Βρήκε την ιδέα: Φτιάχνει καλλυντικά από τα αβοκάντο που έχει στο χωράφι της και ξεπουλάει.

mesaralive.gr  26 March, 2015 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
Βρήκε την ιδέα: Φτιάχνει καλλυντικά από τα αβοκάντο που έχει στο χωράφι της και ξεπουλάει.

Μια γνήσια Κρητικιά, η Μαρία Μανούσακα βρήκε μια ιδέα χρυσωρυχείο: Η μητέρα της Τζόαν υπέφερε από ψωρίαση και έψαξαν ένα φάρμακο από φυτικά έλαια.

Η ανάγκη για θεραπεία και ανακούφιση από το πρόβλημά της, ώθησε την οικογένεια Μανούσακα στο να μελετήσει ακόμη πιο επισταμένα τις ευεργετικές ιδιότητες που έχει το αβοκάντο και για την επιδερμίδα.

 Έτσι δημιουργήθηκε η “Lappa Avocado” το καλοκαίρι του 1996,  με  μόλις 3 προϊόντα, το έλαιο αβοκάντο , το φυσικό σαπούνι και  γαλάκτωμα σώματος, όπου καταπράυναν προβλήματα δέρματος, χωρίς τη χρήση συντηρητικών, αλλά από 100% φυσικά προϊόντα.

Με το πέρασμα των χρόνων, κάνοντας αργά, σταθερά βήματα και έχοντας πάντα ως κύριο γνώμονα την άψογη ποιότητα, ο αριθμός των προϊόντων τους αυξήθηκε. Σήμερα διαθέτουν φυτικά καλλυντικά σε ποικίλες μορφές, που ταιριάζουν σε κάθε τύπο δέρματος.

Η Lappa Avocado διαθέτει 18 προϊόντα τα οποία ο κάθε καταναλωτή επιλέγει ανάλογα με τον τύπο επιδερμίδας του, ωστόσο τα τρία «best sellers» είναι βεβαίως το πρώτο προϊόν, το Αγνό Λάδι Αβοκάντο, η κρέμα σώματος και η υπέροχη 24ωρη θρεπτική κρέμα.

Που μπορούμε να βρούμε τα Lappa Avocado;

Στο κατάστημα της οικογένειας στην Αργυρούπολη Ρεθύμνης ή  στο ηλεκτρονικό τους κατάστημα www.lappa-avocado.gr. Επιπλέον, διατίθενται σε επιλεγμένα καταστήματα σε όλη τη Κρήτη.

Η Μαρία Μανούσακα, αν και μόλις 30 ετών κατάφερε όχι μόνο να διευθύνει επάξια την επιχείρηση των φυτικών καλλυντικών Lappa Avocado αλλά και να επεκτείνει την δραστηριότητα της σε χώρες του εξωτερικού όπως η η Γερμανία, η Ρωσία, η Δανία, η Βουλγαρία, η Ουκρανία, ο Καναδάς, η Ολλανδία, οι ΗΠΑ, και Γαλλία.

Η υπέροχη περιπέτεια της Μαρίας Μανούσακα πήρε σάρκα και οστά στο χωριό Αργυρούπολη Ρεθύμνου. Εκεί που αρκετοί κάτοικοί του έχουν μετατρέψει σε επάγγελμα τις πρωτοποριακές τους ιδέες που σχετίζονται με το ελληνικό προϊόν ή την ντόπια παράδοση και γνωρίζουν την επιτυχία.

Μια μοντέρνα υφάντρα με δύο αργαλειούς, η οικογένεια Μανούσακα που καλλιεργεί αβοκάντο και εξάγει λάδι ή καλλυντικά από τον καρπό τους και μια μικρή επιχείρηση, η μοναδική στην Ελλάδα, που φτιάχνει τσάι, αλεύρι, μέλι και ζυμαρικά από χαρούπι, προϊόντα τα οποία γίνονται ανάρπαστα στην Ευρώπη. Η Αργυρούπολη Ρεθύμνου δείχνει τον δρόμο εν μέσω κρίσης...

Ποιό είναι το «μυστικό της επιτυχίας» για τη Μαρία Μανούσακα;

«Τα τελευταία χρόνια ο ανταγωνισμός στη χώρα μας έχει γίνει copy paste», λέει.

«Βλέπουμε κάτι που πιάνει και το αντιγράφουμε. Οι πρωτοποριακές ιδέες έχουν χαθεί. Μπορεί να ακούγομαι λίγο επικριτική, όμως όταν κάποιος ακολουθεί αυτόν τον κανόνα μπορεί να πετύχει πολλά».

Μια πανέμορφη φυτεία

Η φυτεία ξεκίνησε το 1984 με 500 δεντράκια και σήμερα φτάνει τα 2000 δέντρα. Από τότε η εταιρία ειδικεύτηκε στον τομέα παράγωγης, επεξεργασίας του λαδιού αβοκάντο.

Η εμπειρία που απέκτησε όλα αυτά τα χρόνια τους οδήγησαν στο να παρασκευάσουν και να διανέμουν τη δική της σειρά φυσικών προϊόντων. Το καλοκαίρι του 1998 η «lappa avocado” έδωσε στην ελληνική αγορά μια καινούργια μάρκα καλλυντικών το “Lappa avocado”.Φυτικά καλλυντικά απο άριστο βιολογικό λάδι αβοκάντο, το οποίο γίνεται χωρίς ζωικά λίπη και χημικά συντηρητικά, με περιεκτικότητα φυσικών ελαίων που κυμαίνεται στα ποσοστά 86 % και άνω.

Το κατάστημα τοποθετείται σε ένα παλιό ανακαινισμένο κτίριο με καμάρα που βρίσκεται στο κέντρο της Αργυρούπολης, στο Ρέθυμνο Κρήτης.

Πηγή: iefimerida.gr

 

mesaralive.gr  26 March, 2015 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ