«Βροχή» τα πρόστιμα για την κατανάλωση νερού - Συνάντηση στο ΤΟΕΒ Γ Ζώνης Μεσαράς

mesaralive.gr  05 September, 2018 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ
«Βροχή» τα πρόστιμα για την κατανάλωση νερού - Συνάντηση στο ΤΟΕΒ Γ Ζώνης Μεσαράς

Πάνω από 100 είναι οι παραβάτες που έχουν εντοπιστεί το τελευταίο 20μερο απο τους ελέγχους που κάνουν τα στελέχη του ΤΟΕΒ Γ Ζώνης Μεσαράς

Παραβάτες, οι οποίοι καταναλώνουν ανεξέλεγκτα νερό, ποτίζουν όπως θέλουν και με όποιον τρόπο νομίζουν αυτοί καλύτερο, αγνοώντας τα μέτρα που έχουν ληφθεί για να διαχειρστεί το ΤΟΕΒ το λιγοστό νερό που έχει το Φράγμα Φανερωμένης.

Οπως λέει στο mesaralive.gr ο πρόεδρος του ΤΟΕΒ Γιώργος Βασιλάκης, υπαρχουν πολλοί που παραβατούν. «Δεν ποτίζουν με σταγόνες για παράδειγμα, όπως έχουμε τονίσει. Δεν τηρούν τις μέρες ποτίσματος, με βαση το πρόγραμμα. Ποτίζουν ανεξέλεγκτα», λέει χαρακτηριστικά.

Και συνεχίζει: «Όπως ξέρετε την προηγούμενη χρονιά είχαμε πολύ σοβαρό πρόβλημα με τις βροχοπτώσεις και η περιοχή μας αντιμετωπίζει θέμα με τη λειψυδρία. Η Επιτροπή φράγματος πήρε κάποιες αποφάσεις και έχει δίνεται νερό με το… σταγονόμετρο. Είναι μικρές ποσότητες, τις οποίες τηρούμε ευλαβικά. Δεν παίρνει κανείς σταγόνα παραπάνω.

Δίνουμε λίγο νερό στις καλλιέργειες των ξηρικών περιοχών (όπως είναι η Γαλιά, τα Σκούρβουλα, η Φανερωμένη, οι Βώροι και ένα κομμάτι στο Τυμπάκι). Πρόκειται για περίπου 100 κυβικά το χρόνο ανά στρέμμα. Από την 1η Γενάρη ως το τέλος του χρόνου.

Αυτή τη στιγμή το φράγμα είναι σε καλύτερη κατάσταση σε σχέση με πέρυσι. Φέτος εχει 2.4 εκ. κυβικά και πέρυσι τέτοια εποχή είχε 1.25 εκ. κυβικά νερό. Έχει όμως λιγότερο νερό από το όριο που έχει τεθεί και είναι της τάξης των 4 εκατομμυρίων κυβικών νερό.

Κανονικά το Φράγμα όμως έπρεπε να έχει 18.5 εκ. κυβικά νερό και από αυτά να αντλούνται τα 8.5 εκ. κυβικά. «Το Φράγμα είναι σχεδόν άδειο», λέει ο κ. Βασιλάκης, ο οποιός τόνισε ότι στη διάρκεια της συνεδρίασης του ΤΟΕΒ που έγινε χθες, τέθηκαν όλα τα καυτά ζητήματα με το νερό ξανά επί τάπητος.

Μάλιστα τέθηκε και το θέμα των ελλείψεων και της ανάγκης συντήρησης του εξοπλισμου και των υποδομών που υπαρχουν.

 

mesaralive.gr  05 September, 2018 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ